Publicat el 17/04/2014

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, s’ha compromès en una reunió mantinguda avui amb Unió de Pagesos a reforçar els mitjans disponibles per lluitar contra els robatoris a les explotacions agràries en les zones en què tenen més incidència. A la reunió han assistit Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos; Joan Montesó, responsable de medi rural de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, i Josep Z. Ferré, coordinador territorial del Camp de Tarragona d’Unió de Pagesos, que han lliurat al conseller el decàleg elaborat pel sindicat per fer front a l’onada de robatoris.


Un dels punts del decàleg demana l’enduriment de les penes en robatoris de productes agraris, especialment en els casos dels delinqüents reincidents. En aquest sentit, Unió de Pagesos insisteix en la necessitat que s’agilitzi el tràmit de la reforma del Codi Penal, petició que farà extensiva als grups del Parlament per tal que intercedeixin davant el Congrés. El sindicat demana que es tipifiquin com a delicte els robatoris al camp que ara només es consideren faltes.
Unió de Pagesos també ha plantejat avui al conseller d’Interior que s’estudiï la possibilitat de decomissar els vehicles que s’han utilitzat per cometre els robatoris amb l’objectiu de posar traves als lladres reincidents i evitar que tornin a ser utilitzats per a nous delictes així com la pèrdua de proves dels delictes.
El sindicat va presentar fa uns mesos una proposta de moció als ajuntaments i als consells comarcals de tot Catalunya en suport a la pagesia afectada pels robatoris. Un altre dels punts del decàleg d’Unió de Pagesos exigeix la coordinació dels cossos de seguretat en la lluita contra els robatoris al camp i la cooperació entre Mossos d’Esquadra, agents rurals, guàrdia urbana i guardes rurals.


Els alcaldes de Vilallonga del Camp, Constantí, la Selva del Camp, Alcover i el Morell, algunes de les poblacions del Camp de Tarragona més afectades pels robatoris a les explotacions agràries, han donat suport a Unió de Pagesos per fer un front comú en contra d’aquest problema. L’objectiu és aconseguir que tant el conjunt de la societat com les administracions s’hi impliquin més, i aquestes endeguin mesures per acabar amb els robatoris.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Meslloc