Publicat el 17/02/2014

Volem fer el nostre particular homenatge a l´escriptor sicilià Andrea Camilleri, Premi Pepe Carvalho 2014 de la BCNegra, que amb les aventures del comissari Montalbano i les seves novel·les històriques sobre Sicília, amb el poble de Vigata com a centre neuràlgic, ens ha fet passar tan bones estones i ens ha mostrat la idiosincràcia dels sicilians i un compromís des de la literatura. En aquest context, Pau Vidal també ens parlarà de ´El Gattopardo´ perquè, com diu un dels personatges d´aquest clàssic: ´Si volem que tot quedi com és, cal que tot canviï.´ És, doncs, una mateixa Sicília, la que relaten tots dos autors.
Amb tot, a l´hora de pensar el vi que s´esqueia per viure amb plenitud la sessió, ens hem decantat pel personatge de Salvo Montalbano, aquest comissari culte i deductiu, a qui tan agrada de menjar bé, i a qui no deixem d´acompanyar a la trattoria Da Enzo. Fent salivera, llegim com es menja plats tan saborosos com les sardines a la siciliana, els espaguetis negres amb sípia, l´orada agredolça, el lluç amb salsa d´anxoves, els rotllets de tonyina, les albergínies fregides amb formatge tendre salat i els dolços sicilians en forma de caneló farcits de crema, anomenats ´cannoli´.
Així que, amb la lectura desengreixant, amb les papil·les gustatives ben a punt, acompanyarem la sessió amb el sauvignon blanc del celler Roura, un vi fresc, nítid, gustós, que ens contagia el bon humor i la ironia, que no pas el bonisme, dels llibres d´Andrea Camilleri.


La sessió és de franc. Es recomana inscriure-s´hi prèviament a vinyaserra@gmail.com
Organitza:
Centre d´art i pensament Can Manyé i Montserrat Serra, periodista

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Meslloc