Publicat el 03/05/2018

Durant la jornada es parlarà de l’atenció a la diversitat i el dol migratori des de la perspectiva i l’experiència de serveis i professionals que treballen amb petita infància i famílies

Aquesta jornada aborda un nou tema relacionat amb la petita infància del qual es parla amb molta freqüència en els mitjans. Al CDIAP del Maresme s’observa des de fa anys com el dol migratori incideix en la criança, la salut mental i en general en el desenvolupament dels infants, per això proposen aquest espai de reflexió per entendre, acollir i atendre millor.

La jornada es compartirà amb diferents professionals de la salut mental, educadors, mestres i metges, entre altres i amb serveis i associacions de la comarca i d’altres indrets de Catalunya que treballen i col·laboren amb famílies que algun dia van venir d’altres llocs del món i que avui viuen i creixen amb nosaltres.

Es comptarà amb la participació de Víctor Bassas (tècnic de polítiques migratòries del Consell Comarcal del Maresme) que ens aproximarà a les dades demogràfiques relacionades amb immigració, de Joseba Achotegui (psiquiatre) que ens parlarà de la Síndrome d’Ulisses i la intel·ligència migratòria.
Badia Bouia  i Anna Cabot (mediadora intercultural i pediatra, respectivament ) aportaran les seves experiències amb famílies immigrades, com viuen la criança, la discapacitat, etc…juntament amb la pediatra Andrea Wicijowski.

La jornada tancarà el matí amb una taula rodona i debat obert al públic assistent.

A la tarda es parlarà sobre les identitats de les segones generacions Lluïsa Berrozpe i Vaya Zata (treballadora social i psicòloga respectivament del SOAF de Trinijove de Barcelona) i es donaran a conèixer experiències inclusives des de l’entorn escolar  amb les mestres Mercè Juan, Marta Casas i Amàlia Pau.

Al llarg de la jornada s’aniran presentant diferents vinyetes descriptives que s’han preparat des de l’equip del CDIAP que il·lustraran situacions, converses, estratègies del dia a dia de la feina com a terapeutes d’atenció precoç amb les famílies immigrades des de les diferents disciplines (psicologia, logopèdia, fisioteràpia, psicomotricitat i treball social).

Aquest any es recupera l’espai de presentació de pòsters. Aquest espai estarà obert a totes les iniciatives al voltant del tema de la jornada i des de qualsevol dels àmbits (educatiu, sanitari, social…) que es vulguin compartir.

Des de fa anys, les jornades pretenen ser un punt de trobada dels professionals de la petita infància, i van dirigides als diferents serveis i professionals,  bàsicament de la comarca del Maresme, que treballen en aquest àmbit: psicòlegs, logopedes, fisioterapeutes, escoles bressol, ordinàries, especials,  ABS, EAP, CSMIJ, i  CDIAP.  Així doncs compten habitualment amb un públic molt heterogeni i nombrós.

Comissió de jornada del CDIAP del Maresme
Joan Carles Molina, Anna Navarro, Laia Soler, Marta Pérez, Agnès Vicente , Irene Burriel (directora del CDIAP del Maresme), Laia Serras (directora tècnica de la Fundació El Maresme)

Títol 24 edició: FAMÍLIA IMMIGRADA: ENTENDRE PER ATENDRE
Dia: Dilluns 7 d e maig
Lloc: Auditori del Tecnocampus de Mataró
Horari: 9-13h i de 15-17h
Organitza: CDIAP del Maresme (FUNDACIÓ EL MARESME)
Més informació http://www.fundaciomaresme.cat/jornadescdiap/

Deixa un comentari