Publicat el 04/06/2014

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el director de l’Àrea de Formació Complementària de la Universitat de Barcelona, Xavier Varea, han presentat els resultats obtinguts pels alumnes que han participat en el curs d’accés a la universitat per a majors de 25 anys en situació d’atur realitzat al Centre Cultural El Carme d’aquesta ciutat. El 88 per cent dels alumnes que han realitzat les proves per a l’accés als estudis superiors han superat aquest procés.
Recordem que aquesta ha estat una iniciativa de l’Ajuntament de Badalona que ha comptat amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i mitjançant la qual veïns sense formació universitària i en situació d’atur han pogut accedir gratuïtament a aquest curs el qual ha tingut un format intensiu i una durada de 3 mesos.
La iniciativa forma part de la política de l’Ajuntament per al foment de l’ocupació i és una nova línia de treball complementària dels altres plans d’ocupació tradicionals que l’Ajuntament continua desenvolupant.


El dissabte 26 d’abril es va realitzar la “Fase general” de les proves d’accés a la universitat, on els alumnes s’examinaven de les assignatures comunes, i el dissabte 3 de maig es va realitzar la “Fase específica” on els alumnes s’examinaven de les assignatures especifiques que havien escollit.
20 dels 24 alumnes que han fet les proves per a més grans de 25 anys han superat el procés i 4 han resultat no aptes. Per la seva banda, els 9 alumnes que es van presentar a les proves per a més grans de 45 anys han aprovat.
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reconegut  l’esforç i dedicació dels alumnes i ha mostrat la seva satisfacció pels resultats que han  obtingut. L’alcalde ha afirmat que aquests resultats “posen de manifest l’èxit d’una iniciativa que és pionera i que ha permès a aquestes persones aturades millorar el seu nivell acadèmic i aconseguir millors perspectives en el moment de buscar ocupació”. Donats aquests resultats, l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament té la voluntat de tornar a repetir l’experiència.
El director de l’Àrea de Formació Complementària de la Universitat de Barcelona, Xavier Varea, també s’ha mostrat satisfet pel resultat de les proves i per l’assoliment dels objectius per part dels alumnes. De fet, Varea ha destacat que
“les notes que han aconseguit els alumnes en cada una de les matèries supera amb escreix la mitjana de tota Catalunya, cosa que vol dir que no només han entrat a la universitat, sinó que ho faran amb un nivell de coneixements que no és gens menyspreable”.
L’Ajuntament de Badalona ha aportat els fons necessaris perquè els alumnes hagin pogut matricular-se de manera gratuïta i per pagar-los un ajut econòmic de 500 euros mensuals per l’assistència obligatòria al curs, així com 1.000 euros per superar la prova d’accés a la universitat.
Els interessats en entrar al programa van haver de demostrar la seva residencia a Badalona , així com la seva situació d’aturats. A més, van haver d’omplir diversos formularis amb les seves dades acadèmiques, laborals, formació específica i un redactat de les seves motivacions i el seu interès en participar en aquest curs
Un cop realitzades les proves, des de la Universitat de Barcelona s’han donat les eines, els contactes i la informació corresponent per a la matriculació d’aquests alumnes a Graus Universitaris. A més, s’ha fet una sessió per orientar als alumnes més grans de 45 per realitzar l’entrevista personal que han de superar per accedir al grau que vulguin fer.

Deixa un comentari