Publicat el 27/01/2014

L’Espai Betúlia de Badalona ha registrat durant l’any 2013 un total d’11.213 visites, el seu millor resultat des que es va inaugurar el 23 d’abril de 2007. Fins al moment havia estat l’any 2010, quan Badalona va ser Capital de la Cultura Catalana, quan l’Espai Betúlia va assolir el màxim nombre de visitants, amb una mica més de 10.000 visites.
L’Espai Betúlia és un centre cultural dedicat a la paraula i al món de les lletres i les humanitats i a la seva relació amb les altres disciplines artístiques i àrees del coneixement. El projecte “Betúlia” té com objectiu ampliar i aprofundir l’oferta del foment de la lectura que ja realitzen les biblioteques de la ciutat, així com completar el gran complex dedicat al món de la paraula que conformen l’Espai Betúlia i la Biblioteca Can Casacuberta ubicats en el mateix recinte, una antiga fàbrica de teixits situada al carrer d’Enric Borràs, 43-47.
A més, des de finals de 2012, l’Espai Betúlia compta amb un bloc (
www.espaibetulia.cat) que ha registrat 4.530 visites durant el 2013. Aquest centre cultural també va tenir l’any passat una major presència a les xarxes socials (Facebook i Twiter). Altres entitats com Espais Escrits, Xarxa del Patrimoni Cultural Català, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana o la Institució de les Lletres Catalanes s’han fet ressò durant tot el 2013 de les seves activitats.
Aquest espai compta amb dos cicles anuals consolidats: els “Clàssics de la Narrativa dels segles XIX i XX”, amb format de conferència o curs; i “L’hora de la Poesia”, amb un format més artístic i que engloba recitals poètics, espectacles dramàtics de petit format i concerts.
Durant l’any 2013 també s’ha posat en funcionament el seminari de filosofia “Aclarim-nos”, conduït pel professor Pere Montaner. L’oferta formativa es completa amb les rutes literàries, col·loquis, taules rodones, presentació de llibres, lliurament dels Premis Ciutat de Badalona, espectacles literaris, tertúlies i diversos cursos.
La regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, considera que l’Espai Betúlia és “una extraordinària eina de divulgació cultural, complementària i transversal a la tasca que desenvolupa la Xarxa Municipal de Biblioteques”. “L’Espai Betúlia presenta una oferta cultural de qualitat que es consolida com un valor a l’alça”, ha afegit.
El projecte que es desenvolupa a l’Espai Betúlia ha estat considerat per la Diputació de Barcelona com “una experiència d’innovació i bona pràctica cultural”, motiu pel qual va ser presentat a les Jornades d’Interacció 2013 per part del Centre d’Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona. D’altra banda, els usuaris de l’Espai Betúlia també han valorat amb un alt grau de satisfacció l’oferta formativa que s’hi ofereix.
L’Espai Betúlia és un centre obert que rep les propostes de les entitats i dels artistes i les acull a la Casa de la Paraula. Allà col·labora cedint les sales i els mitjans tècnics de què disposa per tal que les entitats de la ciutat (associacions, llibreters, editorials, centres d’ensenyament…) disposin d’un espai on realitzar les seves activitats sempre relacionades amb la singularitat del projecte.

Deixa un comentari