Publicat el 17/05/2018

Conveni centrat en el projecte Reempresa, un mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses

A través d’aquest conveni, la Cecot posa a disposició de sòcies i simpatitzants de Dones pel Futur l’experiència, la infraestructura i els serveis de Reempresa per fer efectiva la transmissió de l’empresa. Per a la presidenta de Dones pel Futur, Núria Viñas, aquesta col·laboració suposa “poder oferir un nou servei a les seves usuàries, tant les que vulguin traspassar el seu negoci com les que vulguin adquirir-ne un”, a la vegada que treballa per fomentar el manteniment d’empreses, llocs de treball i patrimoni empresarial.
Viñas ha destacat que aquesta col·laboració suposarà, a més d’una bona eina a disposició de les usuàries, “un reconeixement per a les empreses que ja existeixen i que funcionen, a la seva riquesa empresarial i el seu valor econòmic”. Servirà, també, per a “donar visibilitat al lideratge que les dones tenen al món econòmic i empresarial”, fet que, a la vegada, serveix d’inspiració i exemple a d’altres futures empresàries. Aquesta visibilitat és justament una de les finalitats de l’entitat.

L’objectiu de la col·laboració és impulsar i estructurar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis i empreses econòmicament viables i la destrucció d’ocupació. En aquest sentit, Dones pel Futur respon a un altre dels objectius de l’entitat, que és el d’afavorir la continuïtat d’empreses. Per al president de la Cecot, Antoni Abad, aquesta és una manera “d’aconseguir el que col·lectivament ens interessa més: que empreses viables, on el seu empresari o empresària no vol o pot continuar, trobin nous professionals que li vulguin donar continuïtat”. De fet, ha afegit, és 7 vegades més fàcil donar continuïtat que no pas començar de nou, ja que el negoci ja té permisos i llicències, mercat i proveïdors consolidat, i el coneixement de l’experiència. L’any passat es van tancar una mitjana de dues operacions per dia, fet que va suposar preservar més de 2.000 llocs de treball directes.

L’acord entre les dues entitats, que s’ha escenificat aquest dimarts amb un dinar a Barcelona, significa sumar esforços, informació i recursos al servei d’un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial.

 

 

 

Deixa un comentari