Publicat el 30/05/2014

Dissabte 31 de maig varen començar els treballs d’enderrocament dels locals d’oci ubicats a la carretera de Mataró, entre el Torrent de Vallmajor i la benzinera, al barri de Canyadó.
L’enderroc de les naus de l’antiga “Cordelería Doménech”, que estan situades a tocar de la via del tren, suposarà obrir la ciutat al mar en un tram de 265 metres visible des de la carretera de Mataró.
El terreny que quedarà lliure està destinat, segons el Pla Especial de la Façana Marítima, a ser un aparcament a cel obert, tot i que també pot acollir altres usos com pistes esportives i espais de passeig. Els treballs d’enderrocament duraran 3 mesos, aproximadament.
Les diverses edificacions que conformen el complex que havia acollit la “Cordelería Doménech” es van construir l’any 1921. L’any 1986 va finalitzar l’activitat industrial de corderia i des d’aleshores, els diferents locals havien acollit diversos bars musicals i discoteques, a més de magatzems municipals. Aquesta antiga nau industrial ha estat expropiada per l’Ajuntament de Badalona, que n’ha pres possessió el passat 22 de maig.
Conservació de mosaics
En aquestes edificacions hi ha 2 mosaics amb la retolació de la “Cordelería Doménech” que es conservaran. Aquests mosaics, que estan situats als extrems de la façana del Torrent Vallmajor, s’extreuran i es traslladaran al Museu de Badalona.
Aquests mosaics van ser realitzats per Lluís Brú, que també va ser l’autor dels que hi ha al Palau de la Música, a Barcelona, i a la “Cordelería Ribó”, de Badalona. La col·locació dels mosaics es va fer l’any 1922 amb la direcció de l’arquitecte modernista Joan Amigó. Un d’ells mostra dos peixos blaus situats un damunt l’altra i que estan units mitjançant una corda.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Servei de neteja Pere i Angel
Meslloc