Publicat el 20/06/2014

Unió de Pagesos convoca demà tractorades a Verges (Baix Empordà), Reus (Baix Camp), Amposta (Montsià), Móra la Nova (Ribera d’Ebre) i Batea (Terra Alta) contra la proposta del departament d’Agricultura per al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020, que disminueix en un 23,4% el pressupost anterior i no té en compte els reptes i les necessitats amb que s’ha d’enfrontar la pagesia. El sindicat convoca aquestes mobilitzacions amb el lema Que no ens robin el futur! Volem un PDR just per a la pagesia per protestar contra el nou PDR, que preveu, entre altres, l’eliminació dels ajuts a les zones desafavorides, 50 milions menys per a mesures agroambientals i menys recursos per a formació i per a la incorporació de joves.


La proposta d’Agricultura per al nou PDR preveu 15,5 milions d’euros menys per a la modernització de les explotacions agràries i plans de millora. Unió de Pagesos demana que s’iguali el pressupost del PDR anterior (2007-2013), que era de 1.058,2 milions d’euros.


El sindicat ha convocat, avui divendres, una tractorada a Lleida, que ha recorregut el centre de la ciutat fins arribar a la Delegació del Govern de la Generalitat.

VERGES (Baix Empordà)
DIA:
dissabte 21 de juny
LLOC / HORA: A les 11 h concentració i esmorzar a la cruïlla de Verges de la C-31 i marxa lenta per aquesta carretera.
Hi assistiran Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, i Xavier Frigola, coordinador territorial de Girona d’Unió de Pagesos, entre altres sindicalistes.


REUS (Baix Camp)
DIA: Demà, dissabte 21 de juny
LLOC / HORA: A les 11 h concentració al passeig Mata de Reus i sortida pel passeig Sunyer fins a la seu de l’Oficina comarcal del Baix Camp del departament d’Agricultura (Passeig Sunyer, 4).
Hi assistiran Josep Z. Ferré, coordinador territorial del Camp de Tarragona d’Unió de Pagesos, coordinadors comarcals i altres sindicalistes.


AMPOSTA (Montsià)
DIA:
dissabte 21 de juny
LLOC / HORA: A les 11 h concentració a l’Escola de Capacitació Agrària d’Amposta (Passeig del Canal) i sortida fins a la seu dels Serveis territorials d’Agricultura (C. Burgos, 17).
Hi assistiran Joan Montesó, coordinador territorial de les Terres de l’Ebre d’Unió de Pagesos, Josep Maria Monllau, coordinador comarcal del Montsià d’Unió de Pagesos, i altres sindicalistes.


MÓRA LA NOVA (Ribera d’Ebre)
DIA:
 dissabte 21 de juny
LLOC / HORA: A les 11 h concentració i esmorzar a l’entrada del Mas de la Coixa a Móra la Nova, i sortida per la carretera de Falset a Gandesa fins a Móra d’Ebre i tornada al Mas de la Coixa.
Hi assistiran Josep Carles Vicente, responsable d’organització d’Unió de Pagesos; Ernest Cubells, coordinador comarcal de Ribera d’Ebre d’Unió de Pagesos, i altres sindicalistes.


BATEA (Terra Alta)
DIA:
Demà, dissabte 21 de juny
LLOC / HORA: A les 11 h concentració a Batea i sortida per la carretera de Batea fins a la cruïlla amb la de Gandesa direcció Aragó.
Hi assistiran Josep Maria Coll, responsable de sectors vegetals de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos, entre altres sindicalistes.

Deixa un comentari