Publicat el 11/06/2014

Aquest dissabte 14 de juny comença la nova temporada de platja a Badalona que s’allargarà fins al diumenge 14 de setembre. Una de les novetats més destacades d’aquest any és la instal·lació d’un servei de lloguer de taquilles a les platges de l’Estació i dels Pescadors. El servei de taquilles de pagament servirà perquè els usuaris de les platges puguin deixar les seves pertinences de forma segura en aquests espais, que, a més, estaran vigilats per personal del mateix servei. L’horari és de 10 a 18 hores. 
La platja de Badalona compta amb dues banderes blaves concedides per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE). Els dos trams de platges que han obtingut la Bandera Blava, enguany per segon cop, són la platja del Cristall-Barca Maria (entre la riera de Canyadó i el passatge de Cussó) i les platges del nou tram del passeig Marítim, entre el Port i l’avinguda de Martí Pujol (platges de l’Estació, del Pont del Petroli i del Coco). També cal destacar que l’Escola del Mar ha aconseguit novament el distintiu Centre Bandera Blava i el Port de Badalona torna a estar reconegut en la categoria de ports esportius.
Millores realitzades per aquesta temporada
A part del lloguer de taquilles, altres novetats destacades d’aquesta temporada són la creació d’una pista de Korfbal a la platja del Coco; el reforç del servei de lavabos a la Barca Maria, la ubicació d’un aparcabicicletes a la platja del pont del Petroli i l’ampliació de la passera del vestidor del servei d’acompanyament al bany de les persones amb mobilitat reduïda.
Serveis més destacats
El servei de salvament i socorrisme
serà ofert per l’empresa especialitzada Pro-Activa, que funcionarà del 14 de juny al 14 de setembre de 10 a 19 hores. La Guàrdia Urbana serà l’encarregada d’oferir el dispositiu de vigilància a la platja. Ho farà fonamentalment a través de la patrulla de zona i de la Unitat de Ciclistes del cos, que patrullarà per l’entorn de les diferents platges amb l’objectiu d’assegurar una correcta mobilitat, prevenir actes delictius i fer complir les ordenances municipals.
El servei d’acompanyament al bany per a persones amb mobilitat reduïda es farà, com l’any passat, a dos punts: a la platja dels Pescadors, a l’alçada del carrer de Mar, i a la platja del Pont d’en Botifarreta, a l’alçada del carrer de Torrebadal. En aquests dos espais hi haurà una cadira amfíbia i el suport dels professionals de salvament i socorrisme. Els dos punts comptaran amb vestidors, dutxes i WC adaptat, així com una passera fins a l’aigua i línia de vida que enguany ha estat ampliada. El servei d’acompanyament a l’aigua per a persones amb mobilitat reduïda funcionarà del 14 al 30 de juny tots els dies d’11 a 14 hores, i de l’1 de juliol al 14 de setembre també tots els dies però d’11 a 18 hores.
Pel que fa a la neteja, se seguiran les mesures habituals en anys anteriors amb neteja manual i mecànica de la sorra. Respecte a l’aigua, s’agafaran mostres de forma setmanal a quatre punts del litoral. A més, l’Ajuntament posarà una embarcació tipus pelicà per recollir els sòlids flotants, que funcionarà tots els dies de 10 a 14 i de 15 a 18 hores. Per altra banda, la comissió de treball per estudiar la presència de sòlids flotants a les platges de Badalona ha acordat crear un protocol per detectar les anomalies de forma immediata.
La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea ha explicat que “la platja és un dels espais millors valorats pels ciutadans de Badalona i aquest any l’Ajuntament continuarà treballant per garantir una bona temporada“. Egea ha destacat que “com cada any l’Ajuntament ha reforçat la neteja de rieres per tal que no arribin a la platja residus sòlids procedents del propi municipi en el cas que hi hagi episodis de pluges intenses”.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
Germans Homs 1852
Meslloc