Publicat el 11/06/2014

El Departament d’Interior estableix un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Gran Premi de Motociclisme 2014, que se celebra els propers 13, 14 i 15 de juny al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.
Aquest dispositiu es gestionarà conjuntament des del Centre de Coordinació (CECOR), ubicat al Circuit de Barcelona-Catalunya amb motiu de l’esdeveniment esportiu.
Els objectius d’aquest dispositiu són:
– Augmentar la capacitat viària per minimitzar les congestions de trànsit i les demores en el temps de recorregut d’entrada i sortida del recinte
– Garantir la seguretat viària general
– Assegurar la seguretat ciutadana abans, durant i després de la prova esportiva
L’SCT emprarà una aplicació informàtica que permet la visualització en temps real tant d’imatges aèries, com mòbils terrestres i les de les noves càmeres instal·lades a la zona. Aquesta aplicació possibilitarà la visualització en temps real tant de les imatges aèries dels helicòpters de l’SCT com de vehicles equipats amb càmeres i amb les càmeres fixes instal·lades a les carreteres de les immediacions del circuit. Tot plegat permetrà gestionar la mobilitat d’una manera més ràpida i eficaç i detectar qualsevol incidència viària que es produeixi a la xarxa viària catalana.


Enguany, es calcula que el Gran Premi mobilitzarà al voltant de 170.000 aficionats, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat.
 Es preveu que els dies de celebració del GP es registri una elevada mobilitat, especialment dissabte 14 amb una assistència prevista de 55.000 espectadors i, sobretot, diumenge 15, el dia que se celebren les curses, amb una previsió de 95.000 espectadors.
Pel que fa al tipus de desplaçament el previst per diumenge, tenint en compte el comportament dels usuaris l’any passat, és que un 60% dels espectadors hi assisteixin amb turisme, un 18% amb motocicleta i un 22% aproximadament en transport públic.
L’assistència de motocicletes en detriment de l’ús del turisme per arribar al circuit, afavorirà l’entrada i sortida de les instal·lacions de Montmeló.


Recomanacions de mobilitat
Vehicle privat:
Informar-se del recorregut per accedir a l’aparcament –amb capacitat per a 25.000 vehicles– al web
www.circuitcat.com. Un cop allà, s’han de seguir les instruccions dels Mossos i del personal de l’aparcament.


Informar-se de l’estat del trànsit mitjançant els butlletins informatius de les ràdios, el telèfon 012, el compte de Twitter @transit, el web de l’SCT: www.gencat.cat/transit i a través del portal mòbil de trànsit http://gencat.mobi/transit


BUS (AUTOCARS SAGALÉS)
Reforç del transport regular d’autobusos amb rutes al Circuit des de Granollers i Barcelona. Se’n poden consultar els horaris a la pàgina web
www.sagales.com.
TREN (RENFE)
RENFE ha previst la circulació de 15 trens especials a la connexió Montmeló – Barcelona els dies 14 i 15 de juny. D’aquesta manera s’assegura una freqüència mitjana de 15 minuts per sentit a la connexió Montmeló–Barcelona a les hores en què es preveu major afluència de viatgers.  

Deixa un comentari