Publicat el 12/02/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de la comissaria de Sant Martí, varen detenir tres persones de 29, 35 i 39 anys, de nacionalitat búlgara i veïns de Barcelona que entraven a robar en pisos sense produir cap dany a la porta. Els detinguts accedien en els habitatges amb les claus dels propietaris que acabaven de sostreure de l’interior de vehicles estacionats en centres comercials.
La investigació es va iniciar el mes de desembre de l’any passat quan els mossos van detectar un increment de robatoris amb força a interior de domicilis, amb la particularitat que els autors hi accedien sense malmetre la porta ni forçar cap accés.
Els integrants del grup tenien establert un repartiment de tasques en funció d’on actuaven. En els aparcaments dels centres comercials un membre feia les vigilàncies, un altre esperava al cotxe per fugir amb rapidesa i un tercer obria el vehicle i el robava. Les eines que utilitzaven per obrir els vehicles eren molt elaborades per tal que no deixessin cap tipus de rastre de que el cotxe havia estat forçat.
Un cop aconseguides les claus del pis es desplaçaven ràpidament fins el domicili de la víctima, on trucaven per assegurar-se que no hi havia ningú i entraven dins amb les claus sostretes. En aquest cas, dos dels membres entraven al pis i el tercer feia tasques de vigilància pels voltants de l’edifici per tal d’alertar davant qualsevol incidència.
Arran de la detenció d’aquests tres homes es va fer una entrada i escorcoll al domicili de dos d’ells a la ciutat de Barcelona. Els agents van localitzar diversos objectes com joies, telefonia mòbil, ordinadors portàtils i aparells electrònics, entre d’altres.
El divendres passat dia 7 de febrer van passar a disposició judicial i el Jutge va
decretar l’ingrés a presó dels tres homes. La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts puguin estar relacionats amb més robatoris amb força a domicili i a vehicles.
Consells de seguretat
Per evitar ser víctimes de robatoris, la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra recomana que un cop estacionat el vehicle en aparcaments de centres comercials o en zones públiques, no s’obrin maleters per deixar objectes dins, ni en cap cas, es deixin les claus del domicili a l’interior del turisme. Així mateix, també recorda que a l’interior dels vehicles és recomanable no deixar objectes de valor

Deixa un comentari