Publicat el 20/04/2018

L’arrestat duia 28 documents acreditatius, 19 d’ells presumptament falsificats

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts, 17 d’abril, un home de 42 anys, nacionalitat espanyola i domicili desconegut, com a presumpte autor dels delictes de falsificació de document públic i estafes. L’arrestat tenia 8 ordres de recerca i detenció per estafes arreu de l’Estat espanyol i dues d’elles ordenaven el seu ingrés a presó. L’home va ser reconegut per tres agents de paisà que en identificar-lo i escorcollar-lo li van trobar 28 documents acreditatius, 19 d’ells presumptament falsificats. El detingut, amb nombrosos antecedents policials per estafes, va passar dijous a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Els fets es remunten a dimarts passat, a 13.10 hores, quan tres agents de paisà van observar un home que caminava per la vorera del passeig Rafael de Casanova de Tarragona que els va resultar sospitós perquè la seva fisonomia i indumentària coincidia amb delinqüents habituals de la zona.
Tot seguit, els mossos van identificar-lo i, com que no els va donar explicacions aclaridores de la seva procedència, van decidir escorcollar-lo. L’home portava diners en efectiu, un targeter amb diferents documents acreditatius tipus DNI i, a l’interior de la motxilla, diversos documents.

Per tal de verificar la seva identitat, els agents van traslladar-lo a dependències policials de Tarragona. Una vegada allà, mitjançant les empremtes dactilars, van comprovar que no era la persona que havia dit ser i van veure que tenia 8 ordres de recerca i detenció, dues de les quals ordenaven el seu ingrés a presó per delictes d’estafa.
També van trobar diverses factures de telefonia mòbil relacionades amb terminals que havien estat donats d’alta a nom de persones amb documents falsificats. Concretament, van intervenir 28 documents acreditatius, 19 d’ells presumptament falsificats, 8 a nom de diferents persones i 10 targetes SIM de telèfon mòbil. Per tot plegat, els Mossos d’Esquadra van detenir l’home per un delicte de falsificació de document públic i altres estafes.
El detingut, amb nombrosos antecedents policials per estafes, va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Protecció de les dades personals
Els Mossos d’Esquadra han recordat, a través d’un comunicat, “la importància de no donar dades personals a persones que no siguin de confiança”. A més, han explicat que cal anar amb compte amb la informació que es publica a la xarxa i tenir cura de qui hi pot tenir accés.

ACN Tarragona
Pla detall de diversos DNI intervinguts pels Mossos d’Esquadra l’abril del 2018.

Deixa un comentari

Germans Homs 1852
Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel