Publicat el 03/03/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de la comissaria d’Horta-Guinardó han detingut sis persones que formaven part d’un grup organitzat dedicat a furtar turistes mitjançant el mètode de la taca i estafar-los després. Els detinguts, quatre homes i dues dones, tenien edats compreses entre els 23 i els 47 anys i eren de nacionalitat peruana.
La investigació es va iniciar a finals de l’any passat quan una turista ugandesa va ser víctima d’un robatori amb intimidació a Barcelona. La intenció inicial del grup d’agressors era tacar la víctima amb un líquid per després robar-li el que duia a sobre mentre feien veure que l’ajudaven a netejar-se. Aquest modus operandi té el nom del mètode de la taca. La víctima va veure les intencions del grup i s’hi va resistir però, finalment, li van robar el moneder. Posteriorment, es va adonar que algú havia fet un càrrec a la seva targeta de 900 euros en un restaurant de la ciutat.
L’estudi dels moviments que s’havien realitzat des del datàfon va mostrar que s’havien fet una multitud d’operacions fraudulentes en l’establiment des de finals d’any fins l’actualitat. Moltes operacions repetides amb diverses targetes de crèdit d’entitats financeres estrangeres i d’imports molt elevats tenint en compte l’activitat comercial de l’establiment.
Aquest anàlisi va permetre als investigadors localitzar quatre denúncies que corresponien a moviments fets al restaurant, tot i que, a raó de l’elevat número de transaccions no es descarta relacionar-ne més.
Finalment, el passat dilluns 24 de febrer, es van detenir les sis persones que formaven part d’aquest grup criminal per diversos delictes d’estafa, de furt i de pertinença a grup criminal.
El grup va passar a disposició judicial el passat dimecres 26 de febrer, quedant en llibertat pendent de judici.

Deixa un comentari