Publicat el 04/08/2018

Els Mossos confisquen més d’un centenar d’esprais als grafiters en dues actuacions contra el vandalisme

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc joves grafiters en dues actuacions contra el vandalisme al metro de Barcelona. El 31 de juliol van detenir quatre d’un grup de deu joves que van accedir a l’estació de la Línia 2 del passeig de Gràcia per pintar grafits als vagons del metro. En ser enxampats van fugir per l’interior dels túnels. Un cop detinguts, se’ls van detenir 81 esprais. Pel que fa als danys, es calculen per valor d’uns 4.000 euros.
La segona actuació es va produir a les Cotxeres de Nou Barris, el passat 1 d’agost. Set joves encaputxats van ser enxampats dibuixant grafits als vagons i els Mossos van poder-ne detenir un. En aquest cas els danys pujarien a 6.000 euros. Els Mossos els van confiscar una trentena d’esprais.
En tots dos casos, la cooperació i coordinació entre Mossos i la Unitat de Seguretat i Protecció Civil de TMB va ser clau per poder localitzar i detenir els presumptes autors.

En el primer cas van detenir quatre joves, d’entre 22 i 30 anys, com a presumptes autors d’un delicte de danys a vagons de metro, valorats en més de 4.000 euros. La detenció es va fer la matinada del 31 de juliol amb la col·laboració del servei de seguretat de TMB, que va alertar els Mossos de la presència d’un grup de joves a les vies i que també va participar activament en la recerca i detenció dels grafiters.
Els fets van passar al voltant de les cinc de la matinada, quan els combois estaven estacionats a les vies i encara no s’havia iniciat el servei de metro diari. Els vigilants van detectar un grup d’uns 10 joves que havien entrar a les instal·lacions ferroviàries i estaven pintant grafits en els vagons estacionats i van alertar la policia.
Quan els Mossos d’Esquadra hi van arribar els joves encara estaven a l’interior del metro. En veure la policia van fugir corrent a través de les vies per l’interior dels túnels. Els agents van poder-ne detenir un en aquell moment, un home de 30 anys i nacionalitat britànica, però els altres van aconseguir escapar.

Finalment, els agents de paisà els van localitzar en la confluència dels carrers Diputació i Sardenya però, en veure que havien estat descoberts, van reprendre la fugida. Els Mossos van detenir tres joves més, dos d’ells de nacionalitat espanyola, de 22 anys, i un altre de nacionalitat australiana, de 23 anys. Se’ls va intervenir 81 esprais.

La segona actuació va tenir lloc a les Cotxeres de Nou Barris el passat 1 d’agost, quan treballadors de TMB van alertar la policia en veure set encaputxats amb esprais de pintura. En aquest cas, els agents van poder detenir un dels grafiters..
Les dues investigacions continuen obertes per tal d’identificar i localitzar la resta de persones que van participar en els actes vandàlics. Els detinguts van quedar en llibertat a l’espera que el jutge els citi a declarar com a presumptes autors dels delictes de danys i desobediència i resistència a l’autoritat.

14 detinguts per vandalisme al transport urbà durant el 2018
Al llarg del 2018, s’han fet 14 detencions per intrusions i actes vandàlics en l’àmbit ferroviari. S’han identificat i denunciat 25 persones per causar danys fent grafits al transport públic i per 4 s’han emès odres de detenció i recerca.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari