Publicat el 30/06/2018

Els arrestats adquirien els documents a través d’una tercera persona pendent de detenció i les segellaven amb un segell professional que va robar un quart implicat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 23 de juny a Mataró un home i una dona, de 54 i 38 anys, com a presumptes autors de 141 delictes de falsedat documental, un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues, un delicte d’estafa al Servei Català de la Salut i un delicte de furt.
Els dos arrestats pertanyien a un grup format per quatre persones, dues de les quals estan en cerca i captura, una per vendre les respectes mèdiques en blanc i un home per robar la bossa de mà a una metgessa amb el seu segell professional dins.
Els dos detinguts es dedicaven a falsificar receptes mèdiques que adquirien a la dona que està en cerca i captura, les omplien amb informació falsificada i els hi posaven el segell professional que el quart implicat havia robat. Les recepten eren per a medicaments amfetamínics i benzodiazepines. Tots aquests medicaments generen una forta addició i alguns d’ells es relacionen amb la composició de la droga ‘karkubi’, molt popular al Marroc. L’ús final dels medicaments era, presumptament, la venda il·lícita.

Els fets es remunten a mitjans d’abril quan els agents del Grup de Delinqüència Urbana van aturar dues persones, amb nombrosos antecedents. Durant l’escorcoll, els van trobar diverses receptes que semblaven falsificades. Una d’elles, a més, estava en blanc, i els van localitzar 410 pastilles de la famílies de les amfetamines i de les benzodiazepines.

Davant la possibilitat que les receptes fossin falses i que, per tant, la medicació s’hagués obtingut de manera il·lícita, es va intervenir tot el material i es va iniciar una investigació en col·laboració amb l’Àrea de Farmàcia del Servei Català de la Salut.
Els agents van determinar que les receptes intervingudes pertanyien a dos talonaris sostrets l’octubre de 2017 a l’àrea d’Urgències de l’Hospital de Blanes i que cada talonari contenia, aproximadament, un centenar de receptes.
Els investigadors van saber també que s’havien confeccionat com a mínim 141 receptes falses. El Servei Català de la Salut va comprovar que entre els mesos de febrer i abril s’havia dispensat, en les diferents farmàcies afectades, medicació per valor de 665 euros. Malgrat això, no descarten que les falsificacions s’haguessin iniciat abans i que, per tant, el valor tota sigui superior.
Les farmàcies en les quals adquirien els productes se situen a l’àrea compresa entre Pineda de Mar i Barcelona ciutat.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions per aquest fets. Els arrestats van passar a disposició judicial el 25 de juny i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tots dos.

ACN Mataró
Foto: Una de les receptes falsifcades que elaboraven els dos detinguts de Mataró, en una imatge cedida aquest 30 de juny de 2018

 

Deixa un comentari

Lucas Fox
Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2