Publicat el 07/05/2014

Històricament, abril ha estat un mes en el qual el Maresme ha registrat una davallada en el nombre de persones aturades.
Aquest any, però, el descens ha sigut més substancial. Segons el Report d´Atur elaborat per l´Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el nombre de persones inscrites com a demandants de feina s´ha reduït en 1.095. El descens de l´atur a afectat tots els municipis, a excepció d´Òrrius que ha comptabilitzat una persona més aturada.
El Maresme es manté amb una taxa d´atur per sobre de la provincial i la catalana, però aquest passat mes d´abril va liderar el descens. La comarca va registrar una davallada percentual del 2,78%, mentre la mitjana a Catalunya es va situar en el 2,02% i a la província de Barcelona en el 1,25%.
La baixada de l´atur s´ha donat en tots els grups d´edat i en tots els sectors econòmics, sent els serveis els que han sortit més beneficiats, tant pel que fa a hostaleria com a comerç. També és important constatar una lleugera recuperació de la indústria i de la construcció.
Una tendència que resulta més evident si es fa la comparativa interanual. En un any, el nombre de persones aturades ha baixat de 989 en el sector serveis, de 980 en la construcció i de 610 a la indústria. L´únic sector on ha pujat la desocupació el darrer any ha estat a l´agricultura.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc