Publicat el 03/02/2014

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Estafes i Mitjans de Pagament van detenir, el passat 20 de gener a Barcelona, cinc persones que es dedicaven a la falsificació de targetes de crèdit. Aquesta investigació es va iniciar a finals del mes de juliol arran de la detecció d’un grup criminal el qual, suposadament, obtenia fraudulentament dades de targetes de crèdit per després fer-ne falsificacions.
Els integrants del grup, d’entre 34 i 49 anys, nacionalitats espanyola, kuwaitiana i jordana, i tots cinc veïns de Barcelona, tenien les tasques molt ben definides i repartides. Un d’ells s’encarregava d’obtenir, il·legítimament, numeracions de targetes bancàries ja que treballava en un establiment comercial del centre de Barcelona i aprofitava moments de distracció dels clients per poder-ne copiar la banda magnètica.
Un cop tenia aquestes dades, una segona persona fabricava les targetes en un pis de Barcelona per, després, distribuir-les als altres tres membres del grup. Amb aquestes targetes compraven xecs regal de diverses botigues de la capital catalana, les venien a terceres persones o les feien servir de forma normal en comerços.
Un cop van tenir identificats els delinqüents, els investigadors van fer quatre entrades i escorcolls en domicilis de Barcelona en els quals, a banda de detenir cinc persones, van intervenir una gran quantitat d’aparells informàtics d’ús exclusiu per a la fabricació de targetes bancàries. També van trobar moltes targetes preparades per a ser utilitzades, és a dir, targetes impreses i serigrafiades amb el nom dels membres del grup encarregats de fer les compres.
La ràpida actuació dels agents, tutelada pel Jutjat d’Instrucció núm. 30 de Barcelona, va permetre que el grup només pogués realitzar compres per valor de 35.000 euros.
Un cop van passar a disposició judicial, el Jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tots cinc.
Des dels Mossos d’Esquadra es recomana als usuaris de targetes de crèdit que no les perdin de vista a la hora d’efectuar un pagament i que, en cas de tenir la més mínima sospita que les dades hagin pogut ser copiades, la donin de baixa mitjançant el seu banc o caixa i avisin immediatament al telèfon d’emergències 112 o es desplacin fins a la comissaria més propera per tal de denunciar els fets.

Deixa un comentari