Publicat el 18/05/2014

La mesura s’estableix en el marc del conveni anual que signen l’Ajuntament i la Creu Roja.
L’alcalde de la capital del Maresme, Joan Mora, i la presidenta delegada de l´Assemblea Local de la Creu Roja Espanyola a Mataró, Anna Guinart, han signat el conveni anual per a la formalització de les ajudes econòmiques destinades a la Creu Roja de Mataró per la realització d’activitats socials, serveis de prevenció, salvament, socorrisme, recuperació i activitats de sensibilització.
L’acord especifica que l’Ajuntament donarà una subvenció de 246.403,66 € a l’Assemblea Local de la Creu Roja. La distribució de l’aportació es fa de la següent manera: el Servei de Protecció Civil aporta 156.150,37 €; el Servei de Benestar Social 80.253,29 € i el Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania farà una aportació de 10.000 €.
El conveni també estipula que en l’àmbit de Benestar Social Creu Roja es compromet a la realització de tot un seguit d’actuacions com la realització d’una campanya de captació de voluntaris, participació en els plans d’emergència, reducció de la vulnerabilitat en situació de catàstrofes i emergències sanitàries, la distribució d’aliments a persones en situació de vulnerabilitat social, aportar 15 menús per als usuaris del servei Club social Andana tots els dies laborables (a excepció d’algunes dates concretes), transport adaptat a la gent gran i persones amb dependències, transport gratuït en ambulància a gent sense recursos, participació en el Pla de promoció social de Mataró i realitzar la campanya de Reis de recollida i repartiment de joguines, entre d’altres.
L’àmbit de Protecció Civil inclou, per la seva banda, la realització de tasques de salvament i socorrisme i prevenció a les platges mitjançant accions de formació i informació als usuaris. Creu Roja també es compromet a utilitzar els recursos humans, tècnics i materials dels quals disposa en la prevenció, actuació i recuperació per activitats de risc greu o calamitat.
Precisament, però, una de les mesures de salvament a destacar és que totes les platges estaran cardioprotegides, és a dir, disposaran de desfibril•ladors que permetran atendre a persones que pateixin una aturada cardíaca. Els aparells estaran situats a les platges del Varador, del Callao i de Ponent i un altre en el cotxe de la Creu Roja que fa el servei al passeig Marítim.
D’altra banda, la novetat d’aquesta temporada és la instal·lació d’una línia de vida, a la platja del Varador davant l’antic Club Nàutic, que facilita a la gent gran i persones amb dificultats en la mobilitat desplaçar-se a través d’un dispositiu d’ancoratge fins l’aigua i sortir-ne més còmodament i amb seguretat. I com a nous recursos s’incorporaran una moto aquàtica i una embarcació noves.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel