Publicat el 28/03/2014

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de l’ABP de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona han detingut tres persones de 40, 41 i 27 anys, nacionalitat marroquina i veïns de Badalona i Hospitalet que robaven motocicletes, les desballestaven i enviaven les peces al Marroc camuflades en capses plenes de CD i DVD. Un cop al seu destí final, les recomponien per vendre-les.
El passat 6 de febrer es va detenir in fraganti dos homes mentre sostreien dues motocicletes al districte de Sarrià – Sant Gervasi carregant-les en una furgoneta també sostreta. Arran d’aquest robatori, es va iniciar un dispositiu per controlar aquests fets delictius.
A resultes de la investigació els agents van concloure que aquests dos homes formaven part d’un grup organitzat compost per diverses persones amb tasques ben definides i que mantenia un mateix modus operandi. Un d’ells realitzava tasques de vigilància usant el seu vehicle particular controlant l’entorn on volien robar per assegurar-se que no hi havia presència policial. Un cop assegurada la zona dues persones més s’encarregaven de robar les motocicletes i carregar-les a una furgoneta. La furgoneta, amb les motocicletes sostretes, dormia en una zona aïllada i discreta de Badalona i el dia següent era traslladada a una nau situada a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental). Era dins la nau que dos homes més s’ocupaven de desballestar les motocicletes totalment, deixant sencer només el xassís, i camuflant-ne les peces en caixes de cartró plenes d’altres objectes com ara DVD.
L’objectiu era treure el material del país evitant que se’l detectés en possibles controls policials i duaners i que arribés al Marroc per vendre’l. El passat 12 de març, els investigadors, amb aquesta informació, van organitzar un dispositiu per interceptar i detenir aquestes persones juntament amb agents de la comissaria de Mollet del Vallès i de Badalona.
Van esperar el grup a la nau de Sant Fost de Campsentelles on desballestaven les motocicletes però quan va arribar la furgoneta el conductor va detectar als agents i es va donar a la fugida. Els mossos van iniciar un seguiment del vehicle que els va portar fins a Badalona on es va localitzar la furgoneta.
El dispositiu va permetre la detenció de dos dels integrants del grup, de 41 i 27 anys, nacionalitat marroquina i veïns de Badalona, que van resultar ser els que uns dies abans havien detingut els mossos in fraganti robant una motocicleta, fet que va originar aquesta investigació .
Arran de les detencions d’aquestes dues persones, el passat 13 de març, es va fer una entrada i escorcoll judicial a la nau de Sant Fost de Campsentelles on es va localitzar 14 motocicletes desballestades, caixes de cartró, caixes d’eines i grans quantitats de CD i DVD.
Posteriorment els investigadors van detenir una persona més que formava part del grup, un home de 40 anys, nacionalitat marroquina i veí de l’Hospitalet, i van emetre una ordre de recerca i detenció d’una quarta persona.
El dimecres passat dia 26 de març va passar a disposició judicial l’últim detingut i el Jutge va decretar llibertat amb càrrecs pels tres homes. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions ni poder relacionar més motocicletes robades amb els detinguts.

Deixa un comentari