Publicat el 05/06/2014

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Delictes Socioeconòmics i Falsificació de Moneda, conjuntament amb agents del Cos Nacional de Policia de la Brigada d’Investigació del Banc d’Espanya van detenir, el passat 27 de maig, tres persones d’entre 29 i 36 anys, nacionalitat espanyola i veïns de San Sebastián de los Reyes, Alcobendas i Madrid com a presumptes autors dels delictes de falsificació de moneda, tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.
La investigació es va iniciar a mitjans del mes d’agost de 2013 quan els mossos van detectar que dues persones estaven planejant comprar, a Barcelona, unes tintes de seguretat amb la intenció de fabricar bitllets de 50 euros falsos. Al constatar que aquestes persones residien a la Comunitat de Madrid, els agents van contactar amb el Cos Nacional de Policia per tal de crear un equip conjunt de treball.
El presumpte cap del grup, un home de 36 anys i resident a Alcobendas tenia molta experiència en arts gràfiques. Per tal de dur a terme la seva activitat delictiva havia llogat una nau industrial a Algete (Madrid) i, fins allà, s’hi havia fet portar una màquina industrial d’impressió làser, una impremta offset, una màquina encunyadora així com una màquina talladora de paper industrial. Es tractava d’una persona molt metòdica que prenia nombroses mesures de seguretat per tal de no ser detectat.
Un cop creat l’equip conjunt, lo primer que van detectar va ser que el falsificador es passava moltes hores a la nau fent proves d’impressió i, a mesura que anaven passant els dies, adquiria més material per tal de fabricar els bitllets.
Al tractar-se d’un material molt car, les despeses econòmiques eren assumides en bona part per una segona persona, un home que es dedicava a la venda de substàncies estupefaents. El grup criminal també contava amb una tercera persona que era l’encarregada de buscar els futurs compradors dels bitllets falsos.
Així doncs, amb els membres del grup plenament identificats els agents van decidir detenir-los ja que havien esbrinat que, a la Xina, havien aconseguit paper amb el fil de seguretat i els hologrames imitant el paper moneda de curs legal. Les detencions, tutelades pel Jutjat d’instrucció núm. 4 de Rubí es va dur a terme a Alcobendas, Algete i Madrid.
En l’escorcoll de la nau industrial els policies van trobar-se amb un laboratori de falsificació de moneda on hi havia uns 20.000 fulls de paper de seguretat amb els quals es podien arribar a crear 4.000.000 euros en bitllets de 50 euros. També hi havia uns 20.000 hologrames de 50 euros, tintes de seguretat, planxes de bitllets de 50 euros, una impressora làser, una impressora inject, una impremta offset d’aspes, una talladora industrial de paper, una impremta de tintes fluorescents així com nombroses proves d’impressió de bitllets de 50 euros i bitllets falsificats de 50 euros.
Cal destacar la meticulositat i minuciositat amb la que treballava el falsificador ja que anava apuntant en una llibreta tots els detalls rellevants que anava descobrint tals com les proporcions de les tintes que havia d’aplicar. La seva intenció era crear el millor bitllet fals que hi hagués en circulació, segons paraules del propi detingut.
Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar l’ingrés a presó provisional de tots tres detinguts.

Deixa un comentari