Publicat el 13/03/2014

El badaloní Àngel Martín ha estat el guanyador del setzè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu!, segons va acordar el jurat reunit ahir dimarts a la  tarda. El dimoni que aquest 2014 es cremarà durant les Festes de Maig de Badalona porta del títol de Dimoniet romà i presenta la figura d’un legionari romà i recorda l’antiga ciutat de Baetulo, origen de l’actual Badalona.
Entre els membres del jurat hi ha hagut l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol i la regidora de Cultura i Ciutadania, Montserrat Salgado, a més de representants del món de la cultura, acadèmic o de l’àmbit del disseny.
El jurat ha declarat finalistes del concurs els dissenys amb els títols Xirgoni i Dimoni 2.0, tots dos obra del dissenyador badaloní Carles Carreras i Serra.
El premi per a aquest disseny guanyador és de 1.000 euros però, a més, tindrà el reconeixement de tota la ciutat ja que un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.
La gran afició de l’autor del dimoni de 2014, Àngel Martín, és dibuixar. Aquest veí de Badalona de 53 anys ha estudiat cursos d’arquitectura, d’il·lustració i ara està cursant un de disseny gràfic.
La Cremada del Dimoni, que se celebra el vespre del 10 de maig, vigília de Sant Anastasi (copatró de Badalona), és l’acte central de les Festes de Maig i un dels esdeveniments culturals més destacats i amb més públic assistent dels que se celebren a la ciutat. En aquest sentit, l’any 1991 la Generalitat de Catalunya va declarar aquesta festivitat com d’interès turístic.
Des de l’any 1999, el Dimoni que s’ha de cremar s’escull a través d’un concurs públic creat amb la voluntat que els ciutadans participin en el disseny.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
Meslloc
GERMANS HOMS 10-18-2