Publicat el 12/01/2018

El passat diumenge va morir als 77 anys l’exconseller d’Indústria i fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Antoni Subirà. Va néixer a Mataró i vivia a Premià de Mar. Va ser diputat de CiU al parlament durant les primeres quatre legislatures.

L’exconseller d’Indústria i fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Antoni Subirà, va morir aquest diumenge als 77 anys. Subirà, juntament amb Miquel Roca i Junyent, Antón Canyelles i Jordi Pujol, va ser un dels ideòlegs de CDC en la clandestinitat. Un cop instaurada la democràcia, va ser diputat per CiU al Parlament durant les quatre primeres legislatures i portaveu del grup parlamentari entre el 1982 i el 1989. Aquell mateix any va ser nomenat conseller d’Indústria i Energia (reconvertit el 1996 en departament d’Indústria, Comerç i Turisme), càrrec que exercí fins al 2002. Des d’on va impulsar la internacionalització del sistema productiu català i també nombroses infraestructures tecnològiques avançades de servei als diferents sectors.

Subirà va néixer a Mataró el 1940 i era fill d’una família d’industrials. El 1962 es va doctorar en Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya i va obtenir el títol de màster en ciències al Massachussetts Institute of Technology de Cambridge el 1965, any en què s’incorporà a l’Institut d’Estudis Superiors de l’Empresa (IESE). Entre el 1979 i el 1988 va ser president del consell d’administració del diari ‘Avui’.

Després de l’etapa com a polític es reincorporà a l’IESE. El 2003 va ser condecorat amb l’Orde del Sol Naixent amb Raigs d’Or i Insígnia de Coll del Japó. Des del 2010 era membre del Patronat de la Fundació Enciclopèdia Catalana, i el gener del 2016 va ser nomenat president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, substituint Jordi Porta. Aquell mateix any també va assumir la presidència del consell d’administració del grup d’empreses, encapçalat per Enciclopèdia Catalana, i del qual depenen la comercialitzadora DIGEC, l’editorial La Galera, les participacions a Edicions 62 i la distribuïdora Àgora.

La cerimònia de comiat va fer-se a Premià de Mar, amb la presencia de reconeguts polítics com Jordi Pujol,  Artur Mas, Jordi Turull o Josep Rull, entre d’altres, que van destacat el patriotisme i el compromís amb el país d’Antoni Subirà.

ACN / Redacció LC

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel