Publicat el 02/06/2014

Avui divendres 13 de juny a les 19 hores i a la Plaça de la Vila de Tiana, la xef Carme Ruscalleda donarà el tret d’inici a la 6a edició de la fira Tast Tiana amb un pregó memorable des del balcó de l’Ajuntament. Acompanyada per l’Alcaldessa de Tiana, Sra. Esther Pujol, i el 1r Tinent d’Alcaldia, Sr. Jordi Gost, la xef inaugurarà les activitats que es duran a terme durant tot el cap de setmana a la localitat, tres dies replets de tastos, degustacions, maridatges i música en directe que faran gaudir a grans i petits.
Amb 5 Estrelles Michelin, 3 al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar i 2 més al de Tokio, Carme Ruscalleda va ser la primera cuinera espanyola en rebre aquest reconeixement i és una de les quatre úniques dones que ostenten el títol a tot el món. Molt arrelada a Catalunya, la seva font d’inspiració sempre ha estat l’entorn mediterrani del seu Sant Pol natal, zona privilegiada gràcies a la gran varietat de productes que produeix l’horta del Maresme, famosa pel cultiu de llegums, fruites i hortalisses.
Aquests productes i molts més, acompanyats per alguns dels millors vins de la DO Alella, es podran degustar a la propera edició del Tast Tiana.
Amb l’objectiu d’enaltir i celebrar la cultura del vi i la gastronomia mediterrània, Tiana convida un any més a 13 restaurants i 9 cellers de la denominació d’origen Alella per presentar als assistents una exquisida representació de les arts culinàries i vinícoles de la zona, en el marc dels actes de la Festa Major Petita del municipi.
Tastets mediterranis
Cargols picants, faves a la catalana, tires de pollastre escabetxat, sarsuela de calamar de potera amb musclos el Maresme, rigatoni al pesto vermell amb tomàquets secs, callos amb  amb ventresca de bonitol, piruleta de magret fumat amb formatge de cabra i chutney de figues i mel, coll de xai rostit amb compota de ceba confitada i makis a la catalana de col i carn picada, són alguns dels plats que es podran degustar durant la fira, elaborats per 13 restaurants destacats de la comarca del Maresme i Vallès Oriental. Els autors d’aquests suculents tastos són Les Terrasses de Sant Romà, Restaurant Club Casino de Tiana, La Cuina de Tiana, L’Avi Mingo, Tirati Tiriti, Mas Blanc, Mas Corts i La Caseta, Gremi d’Hostaleria i Turisme Barcelonès Nord i Maresme Sud, El Casal de Tiana, Can Roca, Masia Can Cabús, El Pla i Els Garrofers. A més, el Forn i Pastisseria Aixelà i el Forn Solà seran els encarregats de donar el punt dolç al Tast amb tartaletes variades i les famoses “tianes”.
Vins i caves de la DO Alella
Aquesta edició del Tast Tiana compta amb una representació vinícola immillorable amb 9 cellers destacats de la DO Alella, entre els quals es troben Alta Alella, amb el cava Brut Nature Gran Reserva ecològic Laietà; Roura, amb el negre Tres Ceps; Serralada de Marina, amb el blanc jove Pansa Blanc; Parxet, amb el monovarietal Pansa Rosada 2013; Mas Pellisser, amb l’escumós Brut Nature Mas Pellisser; Alella Vinícola, amb el rosat ecològic Marfil; Celler Joaquim Batlle, amb el blanc d’agricultura ecològica Foranell Garnatxa Blanca 2010; Celler Can Roda, amb el vi negre criança 2012, batejat amb el seu mateix nom; i Bouquet d’Alella, amb el Bouquet d’A Syrah 2011.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Meslloc
GERMANS HOMS 10-18-2