Publicat el 31/03/2014

L´actual propietari, l´Ajuntament d´Argentona, sembla no tenir coneixements per resoldre les deficiències de manteniment i menys encara, no entendre la urgència del tractament.
L´Ajuntament, perdut en un precari i llarg procés de contractació de l´equip que ha de redactar el projecte de rehabilitació i la direcció d´obra, valora en menys de 150.000 € tot un treball, que a preu de mercat és més del doble, i per acabar-ho de fer més difícil, afavoreix la baixa econòmica a l´hora de puntuar les ofertes, descriminant la qualitat i experiència dels equips redactors i les pròpies memòries tècniques. La cosa es podria complicar si algú impugna tot el procés. Complicar-se, o bé, allargar-se tant en el temps que el malalt deixés d´estar dret i s´enfondrés definitivament.
I mentre el malalt es queixa calladament, abatuts ja merlets, pinyes, gàrgoles, glorietes i pèrgoles, buidat del major patrimoni mobiliari, i foradat el sostre des de fa 3 anys, ara l´administració municipal actua impermeabilitzant l´últim pis, en no poder tapar la teulada, mentre les humitats van desfent sense aturador els murs de l´edifici. Una solució que des de Natura ja van els hi van  comunicar que no era una bona opció, ni que fos per un curt període de temps, tot i que, vista la cua de la llista d´espera (la contractació del projecte, volem dir…) podria ser l´única solució que es prendria en els propers 4 o 5 anys…
A l´època que estem, seria bo prendre bones decisions, actuar amb coneixement de la situació i celeritat, i optimitzant els recursos econòmics i humans. Ningú entendria que un dels dos elements monumentals de major interès del nucli urbà, juntament amb l´Església, es morís per abandonament i falta d´atenció.

Deixa un comentari