Publicat el 20/10/2015

El passar divendres 16 d’octubre es van inaugurar a Can Palauet dues exposicions que giren al voltant de l’emergència de les dades i dels seus efectes culturals, polítics i artístics. Una de les mostres és la producció de la Diputació de Barcelona “Immersos en les Dades. [Una] adaptació de l’exposició del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)”, que a Mataró comença una itinerància que permetrà veure la mostra a diverses ciutats catalans fins a finals del 2017.
Relacionat amb aquesta, el M|A|C Espai de Can Palauet ofereix al mateix temps “Google in View”, un projecte (post)fotogràfic de l’artista mataroní resident a Berlín, Andrés Galeano, que reflexiona sobre el dispositiu Google.

“Immersos en les Dades. [Una] adaptació de l’exposició <
> del CCCB”, neix, com el nom indica, d’una producció del centre cultural que la va acollir
La Diputació de Barcelona ha adaptat l’exposició a un format més petit per poder viatjar pel territori català, començant a Mataró i visitant ciutats com ara Badalona, Igualada, Terrassa, Sabadell i Manresa, entre d’altres.
El projecte s’endinsa en el fenomen de l’explosió de dades que viu la societat actual i ofereix una àmplia exploració d’aquest camp cultural combinant peces d’art contemporani, projectes de disseny, documentació històrica, vídeos d’artistes i prototips de noves tecnologies i serveis.
 
D’altra banda, amb la voluntat d’oferir recursos als visitants per contextualitzar, aprofundir i dialogar amb les temàtiques i els plantejaments de l’exposició i amb els artistes que hi participen, “Immersos en les Dades” també ofereix un espai de documentació, un servei educatiu i activitats complementàries vinculades per a públic familiar, per a gent gran i per a públic adult.

Google in View
Vinculat amb l’altra exposició, el M|A|c ha produït “Google in View” de l’artista mataroní Andrés Galeano. En aquest projecte (post) fotogràfic Galeano utilitza l’eina Street View de Google, que fa fotografies panoràmiques de 360º que capten els llocs i permeten transitar-los virtualment. L’artista utilitza aquesta tecnologia per passejar-se pel mapamundi buscant curiositats dins d’aquest sistema de representació, tot fent evident les imperfeccions d’aquestes imatges.
 
Les dues mostres es podran veure fins al 5 de desembre.

Deixa un comentari