Publicat el 15/01/2014

Can Ballot-Gallifa, una masia situada al Passeig Gallifa d´Argentona, catalogat com a BCIL (Bé Cultural d´Interès Local), nivell de Protecció 1, Integral, dins el Catàleg de Patrimoni d´Argentona, està en un estat deficient de conservació, com mostra la fotografia adjunta, realitzada des de Burriac per un company en la defensa del patrimoni, en la qual es veu l´enfondrament del 30% de la teulada.
La fotografia actual (superior) contrasta amb la fotografia aerea de l´Institut Cartogràfic de Catalunya (inferior), del 2011,  en la qual s´observa la teulada en perfecte estat.
http://naturamaresme.blogspot.com.es/2014/01/can-ballot-gallifa-una-masia-catalogada.html
El
casal està valorat actualment, segons l´Anunci de venda de Can Ballot, de 844.000 €, i ocupa una finca de gairebé 5.000 m2.


Es la casa pairal més gran de la vila, amb cinc cóssos perpendiculars a la façana i un de paral·lel al darrera, de prop de 9 metres d´amplària. El seu aspecte actual data del segle XVIII.
L´entitat Natura demana a l´Ajuntament d´Argentona i a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya que endegin les gestions necessàries pel compliment de la normativa vigent, i s´aturi el procés de degradació d´aquest edifici protegit.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Meslloc