Publicat el 10/04/2014

L’Ajuntament de Calella s’ha afegit a la campanya “Prou Malbaratar Aliments” impulsada des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per tal de conscienciar a la població que els aliments són un recurs valuós que cal gestionar i consumir amb la màxima cura i responsabilitat. 
Segons informa el consistori calellenc, els aliments que es desaprofiten, tot i tenir encara valor nutritiu, s’ha qualificat com a malbaratament alimentari, és a dir, menjar en bon estat que no s’ha arribat a consumir.
A Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids cada any que serien aprofitables. Amb aquest menjar es podrien nodrir més de 500.000 persones. Equival a 112 € per persona i any.
El 58% del malbaratament es produeix a les llars (151.800 tones) i tot i que hi ha diverses causes com les restes de menjar del plat retornats de taula, el principal motiu del malbaratament ve del menjar fet malbé en la conservació i emmagatzematge a la llar. Per aquest motiu, és important diferenciar entre la data de consum i la data de caducitat dels aliments.
D’altra banda, en la campanya s’apunten propostes per aprofitar els aliments.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Servei de neteja Pere i Angel
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon