Publicat el 06/03/2014

Es tracta d’un projecte impulsat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i Bridge4Mobility. L’FP sol durar 3 anys i mig, durant els quals es cobren 818 € nets mensuals, es subvencionen els cursos d’alemany a Catalunya (3.720 €), el trasllat (500 €) i 2 viatges a l’any per visitar a la família (300 € per viatge d’anada i tornada). En total, el beneficiari rep més de 30.000 € en tres anys i mig per realitzar la seva FP dual a Alemanya.
Segons també informa l’Ajuntament calellenc, l’àmbit de les professions que es poden aprendre és variat: professions del sector tècnic com mecànics de diverses especialitats, professions del sector de la restauració, professions en l’àmbit sociosanitari, així com professions en els sectors d’informàtica, comerç, logística i indústria química. Com a requisit es demana tenir entre 18 i 30 anys i, segons el tipus de professió, l’ESO, el batxillerat o un grau mitjà d’FP.
Des de finals de 2012, l’Àrea de Ciutadania (regidoria de Joventut) ofereix el Servei de Mobilitat Internacional per a Joves, un servei mancomunat i coordinat des del Consell Comarcal on participen 19 municipis del Maresme, amb l’objectiu d’assessorar i acompanyar els joves en tots aquells aspectes relacionats amb la mobilitat internacional per tal de facilitar-los més eines i oportunitats per plantejar el seu itinerari professional.
Ara l’Ajuntament de Calella ha ampliat aquest servei signant un conveni amb l’entitat Bridge4Mobility per a la formació professional en modalitat dual de joves a Alemanya.
El proper dimecres 12 de març, a les 18.00 h, es farà una sessió informativa a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri, on s’explicarà totes les professions en detall, el que significa estudiar, viure i treballar a Alemanya, avantatges i inconvenients, així com el funcionament del procés de selecció.

Deixa un comentari