Publicat el 26/07/2018

El camp de regates estarà situat davant del dic de recer del Port de Badalona, des d’on es seguiran les competicions a partir de les 9.00h

La lliga de llagut recala diumenge a Badalona. Les aigües del Port de Badalona acolliran,  amb un camp de regates ubicat davant del dic de recer, la IV regata de la lliga de llagut del 2018, que es va iniciar el juny a Palamós i que ja ha passat per Flix i Sant Jaume. De manera que continuarà a  durant l’agost per Deltebre i Lloret per acabar el setembre a Cambrils.

Les competicions, que aplegaran una dotzena de clubs d’arreu del territori català, començaran a les 9.00h, amb recorreguts de 500, 1.000 i 1.500 metres segons les categories.
Hi competeixen masculina i femenina d’infantil, cadet, juvenil, sènior i veterans, amb uns 400 vogadors i vogadores. La previsió és que hi hagi competicions fins a les 14.00h i després un dinar de germanor, promogut pels organitzadors de la cita: el Club de Rem Badalona, la secció de rem del CN Badalona i del CN Betulo, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Rem, el Port de Badalona i l’Ajuntament de Badalona.

Recordar que Badalona  esdevé una de les poblacions amb més llicències federatives, per tant de personal en competició, del territori català i que la modalitat pionera i més popular és  aquesta modalitat de rem de banc fix. El rem en llagut és un esport nàutic on les embarcacions són propulsades per la força del esportistes, asseguts d’esquena a la direcció a la que es desplaça l’embarcació. En el banc fix no hi ha un desplaçament de les cames per moure el cos. A Badalona les embarcacions que de banc fix són gairebé totes les modalitats: llagut, llaüt mediterrani, les traineres, i  els batels (aquests dos darrers típics del País Basc).

La jornada de diumenge forma part d’una temporada marcada per múltiples cites  vinculades amb el rem celebrades a Badalona. Concretament, el Port ha acollit, des del gener, una prova de remergòmetre indoor (competició oberta i preparatòria de la temporada), dues de les quatre regates interclubs de batel al febrer i març, una prova de la lliga de llagut del Mediterrani i  la regata de diumenge de llagut català. Programació que referma el compromís del Port de Badalona amb el suport i la promoció de la pràctica del rem a la ciutat

Deixa un comentari