Publicat el 13/05/2014

Des de la seva presentació oficial, el passat mes de gener, el projecte -Mataró, ciutat de valors-, s’ha acompanyat d’un personatge amb un cap molt gros i en forma de cor, ja que els valors són emocionals, però també reflexius. Un personatge que busca la complicitat dels mataronins per aquest projecte picant-los l’ullet.
Aquest personatge, però, no té nom. I, per això, ara fa un mes, es va oferir a les escoles de la ciutat, ja que els centres educatius tenen un paper clau en la transmissió de valors, que fossin elles a través d’un procés participatiu i de debat a l’aula les qui proposessin noms.
S’han rebut diverses propostes, algunes molt originals i per això mereixen la corresponen explicació dels nens i nenes:


CORGRÒS: “La mascota té forma de cor i algú amb valors ha de tenir un cor molt gros. A més, els mataronins no només som “capgrossos”, també “corgrossos”.


IACI: “La I d’Il·luro, l’A d’Amistat, la C de Convivència i la I d’Il·lusió”


BATEC: “Perquè la mascota és un cor i els cors bateguen”


VICO: “Amb les inicials de: valors, il·lusió i compromís”


ARQUÍMEDES: “Escollit per la majoria a l’aula”


BONCOR: “Perquè és un cor que transmet coses bones”


MAMEC: “Nom format a partir de les lletres d’alguns dels dotze valors, a més, comença per MA (Mataró) i acaba amb EC com ‘batec’”.


VALORA: “Nom molt relacionat amb la funció d’aquest projecte. Valora als altres, el teu entorn, a tu mateix! Valora tot el que estimes i t’envolta”.


HESE: “Nom proposat per una alumna alemanya. Vol dir cor en alemany”


CORET: “És un cor petit amb el què treballem tots els valors que ens proposen”


CORMA: “COR + MAtaró”


ROBI: “D’en Robafaves”


PAU: “Perquè és el que sents quan ajudes als companys”


COR: “Perquè el cap té forma de cor”

VALORÍ: “Valor + mataroní. Perquè el nom ha de dir ben clar d’on és!”


VALORET: “Diminutiu de valor”
Tots aquests noms han estat imaginats pels nens i nenes de tercer i quart de primària de les escoles Cirera, Germanes Bertomeu, Rocafonda, Josep Manuel Peramàs, Torre Llauder, Cor de Maria Mataró, Vista Alegre, Tomàs Viñas, Fundació Privada Escola GEM, Camí del Cros i Balmes.


Ara poden triar els mataronins
Així, doncs, un cop els nens i nenes han fet la seva feina, ara toca el torn de la resta de mataronins. Els ciutadans poden votar el nom que més els agradi a través de la pàgina web:
www.matarovalors.cat o enviant la paraula VALORS a través de whatsapp al 687200100.
Serà avui,  26 d’abril, a les 6 de la tarda, durant l’acte d’obertura del Pati del Cafè Nou, quan es donarà a conèixer el nom escollit gràcies a la participació de tota la ciutadania.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Meslloc