S'han trobat resultats
Articles
diumenge 5 agost 2018

7 Claus per fer un entrepà de gurmet

Fins fa poc l’entrepà es relacionava amb menjar ràpid, senzill i de poca qualitat, però ara el bocata de tota la vida viu una segona joventut. Els entrepans i sandvitxos no han quedat al marge de l’espectacular evolució de la cuina en els últims anys, i cada vegada més xefs sublimen aquest àpat d’origen humil […]

Articles
divendres 3 agost 2018

El 29 % dels turistes de l’Estat espanyol prefereixen la gastronomia als monuments

Una enquesta realitzada per la naviliera Norwegian Cruise Line revela que el 29 % dels turistes espanyols prefereixen invertir en gastronomia per sobre de visitar monuments, anar de compres o activitats familiars com parcs temàtics, que acumulen un 19 % cadascun. Tal com explica l’agència de notícies Europapress, l’estudi de la naviliera d’origen americà ha analitzat les […]

Articles
dimecres 1 agost 2018

Un banc italià dóna préstecs acceptant formatge parmesà com a garantia

Credito Emiliano, una entitat bancària al sud de Milà, ofereix préstecs als seus clients si aquests li deixen com a garantia formatge parmesà. El banc, situat al cor de la regió Emilia Romagna, manté des de 1953 aquesta original política econòmica per als seus avals. El resultat és un dipòsit de formatges amb més de […]

Articles
divendres 20 juliol 2018

Espagueti de mar

L’espagueti de mar és una peculiar alga atlàntica en forma de cinta allargada i estreta, semblant a la d’una tallarina, que pot arribar a fer més de 2 m de longitud. És aquesta forma el que dona nom a aquesta exuberant alga freqüent en litorals profunds i aigües mogudes, fet que li dona un sabor […]

Articles
dimarts 17 juliol 2018

La volta al món en 7 museus sobre el menjar

Viatjar ens permet conèixer altres cultures, i la gastronomia és una de les millors maneres d’apropar-nos a la forma de ser d’un país. Per això, ara que arriben les vacances, et proposem alguns museus que ofereixen una experiència sensorial completa a través d’exposicions i diferents tipus d’ofertes culinàries. Museu de la Xocolata de Barcelona. A […]

Articles
diumenge 15 juliol 2018

Do Empordà

Des de temps immemorial es cultiva la vinya en aquesta zona de l’extrem nord-oriental de la península, fronterera amb el Rosselló francès. És una de les zones vitícoles sotmeses a un règim d’inestabilitat climàtica, amb una gran influència del clima mediterrani, i on es dona el vent més violent (la Tramuntana), però que en tot […]

Articles
divendres 13 juliol 2018

La macadàmia

Aquesta fruita seca era un dels aliments bàsics dels antics aborígens australians, però no va començar a ser coneguda fins al 1828. Avui en dia, les nous de macadàmia es recol·lecten en moltes zones de clima càlid i subtropical, com Nova Zelanda, Hawaii, Sud-àfrica, Malawi, Kenya, Israel i Brasil. Aquesta nou té forma d’avellana i […]

Articles
dilluns 2 juliol 2018

Arròs salvatge, grans llargs i foscos

L’arròs salvatge no és exactament un arròs, sinó la llavor d’una planta silvestre que creix a les zones pantanoses d’Amèrica del Nord i Canadà. Aquesta gramínia aquàtica conserva la seva closca i és baixa en greixos i rica en fibra, proteïnes, minerals i vitamines, una varietat d’alt valor nutritiu. S’assembla molt a l’arròs integral i […]

Articles
divendres 29 juny 2018

Les cireres, fruita del temps

És temps de cireres! Al final de la primavera o principis d’estiu, poques coses venen tant de gust com menjar aquestes fruites. Dolces, sucoses, llamineres, brillants i de textura carnosa, les cireres són de les que més èxit tenen entre grans i petits. De finals de maig a principis de juliol, els cirerers tenen la […]

Articles
dimarts 26 juny 2018

Cava i xampany

Si hi ha dues begudes que no necessiten carta de presentació i són sinònims d’elegància, aquestes són sens dubte el cava i el xampany. Perfectes amfitrions de les festes, són elegants i versàtils, i les seves preuades bombolles, obtingudes mitjançant el Mètode Tradicional de segona fermentació i criança en la mateixa ampolla, constitueixen avui dia […]