S'han trobat resultats
Articles
divendres 5 octubre 2018

Arenys de Mar arriba a la 23a edició del Calamarenys

Com cada mes d’octubre, les Jornades Gastronòmiques del Calamar d’Arenys de Mar, més conegudes com a Calamarenys, arriben a la vila per promocionar un dels seus productes més típics, el calamar. Les jornades, ja consolidades, arriben enguany a la 23a edició per donar a conèixer la gastronomia i l’hostaleria del municipi a través d’aquest mol·lusc […]

Articles
dimecres 19 setembre 2018

Anxoves, seitons, bocartes o boquerons…

L’anxova i el seitó pertanyen a la mateixa espècie de peix, també conegut com a bocarte o bokarta a la costa cantàbrica. No obstant això, aquests dos termes no es fan servir d’igual forma; mentre que bocarte s’utilitza per denominar l’anxova del cantàbric capturada i consumida en fresc, el terme anxova es refereix a la […]

Articles
dimarts 18 setembre 2018

Així és la viticultura heroica de la Ribeira Sacra

Com en un esport de muntanya, els veremadors de Ribeira Sacra es despengen pels escarpats besants del Sil de vegades amb arnesos i la collita a l’esquena. Ho diuen viticultura heroica i produeix vins únics. La dificultosa verema de cada tardor és molt més que un espectacle de risc. És una valuosa condició, que ha […]

Articles
divendres 14 setembre 2018

El millor formatge cabrales

Un restaurant asturià, Llagar de Colloto, d’Oviedo, ha pagat 14.300 euros per una peça de Cabrales elaborada per la formatgeria Valfriu i considerada la millor d’aquest 2018. Tot i que el preu de sortida era de només 1.000 euros, la renyida licitació entre els 15 restaurants que aspiraven a endur-se el formatge va aconseguir elevar […]

Articles
dimarts 11 setembre 2018

Pagell un peix de carn suau i saludable

El pagell és un peix de roca de color rosat metàl·lic present a les costes catalanes, pertanyent a la família dels espàrids com l’orada i el déntol, tots ells peixos de cos allargat i comprimit. Té el morro força punxegut, potser més que el dels seus parents propers, i els ulls força grans, encara que […]

Articles
dissabte 8 setembre 2018

Les millors propostes enoturístiques catalanes

El Castell del Remei de Lleida va acollir a principis del passat mes de juliol la 4a Nit de l’Enoturisme de Catalunya, que va reunir el sector del turisme i del vi en una celebració per premiar les millors propostes enoturístiques catalanes del 2018, segons informa Comunicatur. Els premis constitueixen una iniciativa de la Taula […]

Articles
dissabte 1 setembre 2018

Trucs per aconseguir el millor cafè amb gel

Tot un clàssic de l’estiu, el cafè sol amb gel és una forma refrescant de prendre aquesta beguda que consisteix a barrejar cafè exprés calent amb uns quants glaçons per tal d’obtenir una mena de refresc. El cafè amb gel, però, no se serveix barrejat, sinó d’una banda els glaçons en un got, i, de […]

Articles
dijous 23 agost 2018

Menjar on the road, el que cal saber

Sovint a l’estiu es realitzen trajectes llargs en cotxe que obliguen a preparar una mica de rebost. Atès que la calor i les hores solen ser una molt mala combinació per a la conservació dels aliments, el primer que haurem de tenir en compte és si disposem o no de nevera. Les investigacions demostren que […]

Articles
diumenge 5 agost 2018

7 Claus per fer un entrepà de gurmet

Fins fa poc l’entrepà es relacionava amb menjar ràpid, senzill i de poca qualitat, però ara el bocata de tota la vida viu una segona joventut. Els entrepans i sandvitxos no han quedat al marge de l’espectacular evolució de la cuina en els últims anys, i cada vegada més xefs sublimen aquest àpat d’origen humil […]

Articles
divendres 3 agost 2018

El 29 % dels turistes de l’Estat espanyol prefereixen la gastronomia als monuments

Una enquesta realitzada per la naviliera Norwegian Cruise Line revela que el 29 % dels turistes espanyols prefereixen invertir en gastronomia per sobre de visitar monuments, anar de compres o activitats familiars com parcs temàtics, que acumulen un 19 % cadascun. Tal com explica l’agència de notícies Europapress, l’estudi de la naviliera d’origen americà ha analitzat les […]