S'han trobat resultats
Articles
dimarts 19 juny 2018

Revetlla de sant joan

Una de les raons de la seva popularitat és la celebració en aquesta nit de l’entrada del solstici d’estiu, fet que es produeix exactament un parell de dies abans (entre el 20 i 21 de juny). El solstici d’estiu és una de les dates més importants per a molts pobles des de temps remots, especialment […]

Articles
dissabte 16 juny 2018

Bolets de primavera

Els moixernons, les múrgoles i les llenegues de primavera enceten el calendari micològic. Els bolets de primavera surten sobretot en prats, i els prats són més propensos a assecar-se pel sol i el vent; per això són necessàries pluges per mantenir la humitat del terra i propiciar que sigui una bona temporada de bolets de […]

Articles
divendres 1 juny 2018

Cigró, un llegum molt apreciat

Considerat històricament com un llegum modest, pel seu alt valor nutritiu ha triomfat en èpoques de penúria, i gràcies a això ha passat a formar part del receptari popular. Plats consistents de cullera com ara el ‘cocido madrileño’ o ‘extremeño’, carns d’olla, escudelles i potatges, entre d’altres, són impensables sense cigrons. Però no només en […]

Articles
dissabte 26 maig 2018

Orxata en pols, conserves d’àloe vera i licor de foc valyrià, alguns dels nous productes que arriben a les nostres taules

Les fires d’alimentació són l’aparador en què les principals marques del sector mostren les novetats que llançaran al mercat. A la fira Alimentaria, celebrada el passat mes d’abril, es van presentar un gran ventall de productes innovadors i sorprenents: Conserves d’àloe vera. Aquesta planta ha començat a introduir-se a poc a poc en la gastronomia. […]

Articles
divendres 25 maig 2018

Jornades gastronòmiques de la maduixa

Coincidint amb la temporada en què la maduixa del Maresme arriba als mercats i comerços, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme impulsa la campanya ‘Temps de maduixes’ per difondre les fires gastronòmiques, restaurants i productors vinculats amb aquest producte tan preuat. La campanya, que compta amb la col·laboració de Xarxa de Productes de […]

Articles
dimarts 22 maig 2018

Ossobuco o «os buit»

És un guisat italià, originari de la zona de la Llombardia. ‘Ossobuco’ és el nom que correspon a la carn de la part inferior del turmell de la vedella o vaca, tallada a rodanxes amb l’os i el moll; carn molt tendra i gelatinosa, imprescindible per preparar el guisat homònim. El tall queda rodó, i […]

Articles
diumenge 20 maig 2018

Tast de vins

Un tast és l’equivalent de realitzar una anàlisi sensorial del vi. Només cal estar atents, obrir els sentits i seguir tres fases: fase visual, fase olfactiva i fase gustativa. Fase visual. El color és un element fonamental que ens donarà pistes sobre el tipus de vi. Per norma general, els vins més foscos són més […]

Articles
dimarts 15 maig 2018

Condiments, espècies i plantes aromàtiques

L’ús de les herbes aromàtiques i espècies a la cuina dona la possibilitat de convertir els nostres plats en deliciosos menjars, ja que a més d’aportar sabors i olors augmenten el contingut nutritiu dels àpats, són el substitut perfecte per reduir la sal en els menjars, i bones per a la salut. Algunes de les […]

Articles
dimarts 8 maig 2018

Beure amb porró

Per gaudir d’una ampolla de vi no és necessari tenir a mà una copa, beure amb porró n’és un bon substitut. Per a molts el porró és un objecte de disseny industrial català; ningú no dubta del seu origen ni de la seva utilitat per beure vi. Qui més qui menys, n’ha vist algun a casa […]

Articles
divendres 20 abril 2018

Els orujos, licors digestius

Els aiguardents de residus de raïm o vi reben en castellà el nom genèric d’orujos. Però depenent de la procedència poden tenir un altre nom local, com per exemple: marc o aiguardent a Catalunya; aigua clara al nord de Castella i Lleó… Obtingut del raïm del qual s’extreu el most per a licor i amb […]