S'han trobat resultats
Articles
dimecres 20 març 2019

Maneres de consumir la fruita deshidratada

Les fruites deshidratades no són llaminadures, ni tampoc són fruites fresques, però són el substitut perfecte i es prenen com un snack sa i saborós, per menjar entre hores, per barrejar amb altres ingredients en els esmorzars, en els berenars i amb receptes variades, especialment en les amanides. La fruita deshidratada o dessecada és fruita […]

Articles
dissabte 16 març 2019

Una etiqueta de vi intel·ligent permet verificar el contingut de l’ampolla sense obrir-la

El centre tecnològic Eurecat (membre del segell Tecnio que atorga la Generalitat de Catalunya) va presentar al Mobile World Congress una nova tecnologia basada en l’electrònica impresa que obre la porta a la fabricació d’objectes intel·ligents connectats a Internet que no s’havien plantejat fins ara. És el cas d’una ampolla de vi on és possible […]

Articles
dilluns 25 febrer 2019

Tirabecs, beines dolces

De totes les varietats de pèsols que es comercialitzen al nostre país, els tirabecs, coneguts també com a indians o caputxins, són els únics que presenten una beina comestible. El tirabec o estirabec és una varietat botànica de pèsol caracteritzada perquè es menja tota la tavella, quan encara està immadura. Els pèsols en tavella —els […]

Articles
divendres 22 febrer 2019

Menjar sense soroll, una iniciativa que s’està convertint en tendència

En una recent enquesta de la reconeguda guia internacional de restaurants Zagat, el nivell de soroll en els locals és la segona queixa més freqüent dels usuaris de restaurants. És cert que estem força acostumats a menjar en ambients sorollosos, però hi ha moments o establiments que fan que l’experiència es converteixi en una veritable […]

Articles
dissabte 9 febrer 2019

Temps de calçotades a Londres

Menjar calçots fora de Catalunya era impensable uns anys enrere; si més no, ho era fer-ho com mana la tradició, ja que no són només un producte típic, sinó els protagonistes d’una festa que es remunta al segle XIX i amb una durada molt curta. Ara, en canvi, cada vegada resulta més fàcil trobar arreu […]

Articles
divendres 8 febrer 2019

Do Montsant, vins singulars, vins amb identitat i vins que aporten diversitat

La Denominació d’Origen Montsant s’estén per 16 municipis, la majoria a la comarca del Priorat, excepte alguns de la Ribera d’Ebre. D’ençà de la seva creació, la DO Montsant ha viscut un creixement espectacular. Si en el moment del seu naixement, el 2001, la DO tenia 28 cellers, la xifra supera ara els cinquanta. Anualment […]

Articles
divendres 18 gener 2019

Aliments que no poden faltar al teu rebost

Una bona planificació és essencial per tenir sempre al rebost aliments que ens poden fer superar una urgència a l’hora de preparar algun àpat. A més, saber en tot moment de què disposem a casa ens ajudarà a elaborar el nostre menú setmanal de manera més àgil. Els aliments envasats són un gran recurs per […]

Articles
dissabte 5 gener 2019

Arriba el primer filet de carn procedent del cultiu cel.lular

La investigació en l’àmbit de l’alimentació continua trencant barreres. Aleph Farms ha presentat el primer filet de carn procedent del cultiu cel·lular. Segons s’ha fet públic, es tracta d’una carn conreada amb un model 3D patentat que permet obtenir un producte que s’assembla bastant a la carn tradicional. Aleph Farms és una empresa israeliana que […]

Articles
dimarts 1 gener 2019

Mètodes de cocció

La cocció és l’operació culinària que se serveix de la calor perquè un aliment sigui més saborós i apetible, afavorint també la seva conservació. La majoria de les fruites i moltes verdures poden menjar-se crues, i també en determinats casos la carn, el peix i els ous. No obstant això, la majoria dels aliments es […]

Articles
diumenge 23 desembre 2018

La xarxa social pinterest es mulla en tendències d’alimentació

L’informe «Pinterest 100: les millors tendències per a 2019» apunta quines són les tendències seleccionades partint de les imatges que els usuaris comparteixen en aquesta coneguda plataforma. Els analistes d’aquesta xarxa social recapten informació dels pins o fotos que s’han pujat els últims dos anys i els classifiquen en 10 categories per crear el llistat […]