S'han trobat resultats
Articles
divendres 14 desembre 2018

App destacada de curso de cocina

Aquesta aplicació gratuïta és una biblioteca dinàmica impulsada pels millors llocs web educatius francesos especialitzats en Curs de Cuina. Hi trobareu llibreries, videos i pdf. Cursos: bàsic de cuina; cuina complet; menjar mexicà; cap de cuina; escola Master xef; cuina gastronomia; cupcakes definitius; cuina vegana; pastisseria; cuina xinesa i receptes; cuina amb thermomix; cuina italiana; […]

Articles

Analitzem el vi

Tastar un vi és sotmetre’l als nostres sentits, en particular al gust i l’olfacte, per determinar-ne la qualitat. No cal oblidar, però, que la vista, el tacte i fins i tot l’oïda intervenen també en el tast. Per aquest motiu, tastar un vi consisteix a analitzar-lo atenent tres qüestions bàsiques: Anàlisi visual: color, transparència, brillantor, […]

Articles
dijous 13 desembre 2018

Un xef japonès triomfa a les xarxes amb les seves escultures vegetals

L’art de tallar fruites i verdures és una antiga tradició del Japó coneguda com a ‘Mukimono’. Takehiro Kishimoto, un xef de 38 anys, va decidir introduir-se en aquesta disciplina i va dedicar cinc anys de la seva vida a estudiar sobre geometria per poder esculpir patrons geomètrics en diverses fruites i vegetals. Des de fa […]

Articles

Ada Parellada i Garrell cuinera del restaurant Semproniana

Ada Parellada i Garrell (Granollers, 1967) és una cuinera catalana coneguda per dirigir el restaurant barceloní Semproniana i per la seva presència als mitjans de comunicació en la promoció dels bons hàbits alimentaris.Els seus orígens familiars sempre han estat lligats a la restauració: el seu germà Ramon Parellada és propietari de la Fonda Europa de Granollers —on ella va […]

Articles

La carn artificial podria arribar als supermercats el 2021

Biotech Food és una start-up biotecnològica nascuda el 2017 a Guipúscoa, que treballa en el desenvolupament de l’anomenada carn de laboratori, un producte que abandera l’alimentació sostenible i que suposarà una revolució en el sector. Biotech fabrica ara a petita escala, però vol accelerar els processos productius per poder portar els seus productes als supermercats […]

Articles

Origen de l’escudella de nadal

El brou de carn i verdura amb pasta que coneixem com a escudella és un plat típic de Catalunya que té una llarga història. De fet, l’escudella i carn d’olla és el plat de sopa documentat més antic d’Europa, i l’escriptor franciscà català Francesc Eiximenis, que va viure al segle XV, explica que era un […]

Articles

Sis supersticions al voltant del menjar

Les creences sense fonament racional i vinculades a elements sobrenaturals són presents a totes les cultures. Alguns aliments han servit d’inspiració a supersticions antigues que encara perviuen, com ara les següents: Sal Diuen que si se’t cau la sal tindràs mala sort i que, per evitar-ho, has de llençar sal amb la mà dreta sobre […]

Articles
dimarts 11 desembre 2018

Rueda, una DO amb una varietat única de raïm, el verdejo

Rueda i verdejo són dues paraules que ressonen fort en el món del vi en les últimes dues dècades, sobretot en matèria de blancs. A la majoria, els dos noms ens sonen a vins amb personalitat, secs, una mica afruitats i que entren de meravella frescos. Però, de la mateixa manera, no sabem molt bé […]

Articles
dimarts 4 desembre 2018

Formatges artesans made in Maresme

L’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà assegura que Catalunya té més de 250 varietats de formatge i explica que això és degut al fet que molts formatgers elaboren més de 3 varietats de formatges i làctics, alguns fins a 12, la qual cosa representa en el conjunt de tot el territori molta més […]

Articles
divendres 30 novembre 2018

La clementina, una de les fruites preferides de l’hivern

Fàcils de pelar, saboroses i plenes de vitamina C, provenen del grup de les mandarines, juntament amb tangerines i satsumes. Origen i nom: Una teoria és que a finals del segle XIX un missioner francès, el germà Clément Rodier, treballava en una granja agrícola per a orfes a Algèria; era un apassionat de les plantes […]