Publicat el 21/04/2018

La correcta aportació diària de vitamines és una part important en l‘equació de la nutrició, i en aquest sentit el grup de vitamines B és essencial.

El grup de les vitamines B té un paper vital durant el creixement i a més ajuda l‘organisme a metabolitzar els aliments, és a dir, ajuda a descompondre els aliments que ingerim i a utilitzar els seus nutrients, ja sigui per proporcionar energia, crear i reparar teixits, la regeneració cel·lular i un llarguíssim etc.

El grup el formen 8 vitamines: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 i B12, que tenen un paper molt important per al correcte funcionament de l‘organisme, ajuden a mantenir la salut de cabells, pell i ungles i fins i tot prevenen problemes de memòria.

Totes les vitamines del complex B tret de la B9 i la B12 participen en l‘alliberament d‘energia dels aliments i són presents en gairebé tot el que mengem: carn de vedella, fetge i paté de porc, pollastre, ous, llet i productes làctics, mol·luscs, crustacis, peix, llegums, coliflor, mongetes verdes, bolets, fruita seca, xocolata…, per la qual cosa resulta difícil tenir-ne mancança.

En ser solubles en aigua no s‘emmagatzemen en l‘organisme, i qualsevol excés que es produeixi s’elimina per l‘orina. Les vitamines del complex B són vitals tant per ajudar l‘organisme a utilitzar greixos i proteïnes de manera eficient com per mantenir el cor, la pell, les articulacions i els sistemes digestiu i nerviós sans i completament operatius.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari