Publicat el 10/12/2017

Les catifes aporten un toc especial a la decoració de la nostra llar, però requereixen neteja i una sèrie de cures per tal que llueixin com cal. Si no sabem quins productes o mètodes utilitzar, la cosa por ser complicada, per això cal seguir aquests consells:

  1. Tingues en compte el material amb el qual s’ha confeccionat. També les instruccions del fabricant de tints en qüestió, per saber si són sòlids o es poden descolorir i aplicar-hi uns tractaments d’higienització o altres.
  2. Assegura’t que el producte o tècnica a aplicar no destenyeixi o faci malbé la roba. Fes-ho realitzant una prova en una part petita i amagada de la catifa, i segueix les instruccions que indiqui l’envàs.
  3. Si té taques profundes o una olor persistent, caldrà emprar alguna cosa més que sabó i aigua. El millor és que vagis a una botiga especialitzada on t’assessorin sobre el producte més adient.
  4. Passa l’aspiradora amb regularitat. El més recomanable és passar l’aspiradora per les dues bandes diverses vegades a la setmana, o diàriament si tens mascotes i nens.
  5. Neteja els líquids vessats immediatament per eliminar les taques que puguin produir.
  6. Anualment convé fer una neteja de catifes a fons.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari