Publicat el 18/10/2018

Les principals tendències en decoració d’interiors que ens portarà l’any vinent comencen a veure’s ja a les xarxes socials, però també en fires i en els catàlegs dels fabricants de mobles i accessoris per a la llar. Si volem tenir casa nostra a la moda de cara a la propera temporada, cal que en prenguem bona nota.

Arriba el maximalisme. Aquest estil que substitueix el minimalisme consisteix a combinar una varietat d’estampats, textures, formes i colors. També aposta per barrejar mobles moderns amb antics. Velluts, tapisseries de pell, pi massís tenyit, coixins de mil i un estampats…

Menys murs. També segueix amb força la tendència de tirar els envans per crear espais oberts i diàfans. Sobretot a la zona de la cuina, que es prefereix oberta al menjador i compartint espais. En cas que es triï dividir, es busquen elements més diàfans com les portes de vidre.

Més ciment. Tant els terres de ciment com els sòls de formigó triomfen, i cada cop es fan servir més per a tot tipus d’espais. Avantatges: necessiten molt poc manteniment i tenen una alta resistència.

Terratzo. L’any passat ja es va veure aquesta tendència que ara arriba disposada a ocupar no només terra, sinó també parets i fins i tot complements. El terratzo consisteix en una barreja de pedretes i marbre aglomerats amb ciment; això li dona el seu característic disseny de puntets i fa que cadascuna de les peces sigui diferent de les altres. Enguany arriba en nous colors i combinacions molt sorprenents.

Cuines negres. Aquest color no només arriba als mobles de la cuina, sinó també a les superfícies de treball i les aigüeres. Una combinació que no passarà desapercebuda, i és que els tons negres no resten lluminositat a les noves cuines que ens arriben.

Banys monocromàtics. A les cambres de bany, la línia continua sent molt senzilla i neta, fent servir diferents varietats del mateix color en parets, mobles i altres acabats.

Un toc d’or. El color daurat dominarà en tots els complements decoratius de la llar. Fins i tot les cuines es cobriran d’or: les aixetes, els tiradors…

I molt de verd. Després d’alguns anys desplaçades als espais a l’aire lliure, les plantes d’interior tornen a decorar les estances per convertir les nostres llars en un refrescant verger.

La vie en rose. El rosa és el color clau de la temporada, tant en la roba com a la llar. El rosa pàl·lid desbanca els clàssics marrons i blancs, i aporta un plus de personalitat. Una combinació de detalls en rosa clar, marbre i daurat és una aposta segura.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari