Publicat el 04/07/2018

L’spinning, o ciclisme de sala, és un tipus d’exercici aeròbic que es practica en bicicletes estàtiques, generalment en llocs tancats (gimnasos), al ritme de la música. Habitualment es porta a terme en grups més o menys nombrosos que són guiats per un instructor. Tenint en compte aquestes característiques, és fàcil imaginar que es tracta d’una activitat realment divertida, la qual cosa és fonamental per motivar-nos a practicar-la.

Avantatges de l’spinning
És una classe col·lectiva en què la sensació de grup i de comunitat és molt gran, en realitzar tots el mateix exercici al mateix ritme.

En tractar-se d’una activitat que pot realitzar-se a baix impacte, representa una opció perfecta per a persones que pateixen malalties articulars o que tenen restringida la pràctica d’altres activitats que poden produir cert desgast en turmells o genolls; una qualitat que alhora pot ser molt beneficiosa per prevenir l’aparició de lesions.

La pràctica suau i progressiva de l’spinning és un factor positiu per a aquelles persones que pateixen problemes circulatoris, tant ocasionals com crònics.
Els ossos també resulten beneficiats amb la pràctica de l’spinning, ja que s’enforteixen i es fan més resistents. I el mateix passa amb la musculatura, principalment la dels glutis i les cuixes. A més, si s’aconsegueix la posició adequada, també es treballen intensament els músculs abdominals.
Però a més dels beneficis i efectes físics, una classe d’spinning pot proporcionar la motivació necessària per evadir-nos de l’estrès i assolir la concentració que implica el seguiment del ritme de pedaleig i de la música.

Qui pot practicar l’spinning
És una activitat dirigida a tot tipus de persones i en totes les franges d’edat. La diversitat d’esforç físic que proporciona, triant el tipus de classe o la intensitat òptima, fa que tothom pugui optar a un entrenament apte per a les seves necessitats i que pot abastar des de sessions d’intensitat de pedaleig suau fins a classes de gran intensitat.

Què es necessita per començar les classes de spinning?
Sempre que es practica una activitat esportiva, és aconsellable que es realitzi amb la indumentària adequada per aconseguir una sessió còmoda i efectiva, per la qual cosa caldrà tenir en compte:

El calçat: les sabatilles han de permetre una bona mobilitat del turmell per evitar possibles deformacions del peu a l’hora de realitzar el pedaleig.

Vestuari: pel que fa als shorts o malles, s’hauran d’utilitzar els que són especials per a la pràctica d’aquest esport i que inclouen una protecció a manera de coixí per evitar possibles rascades i molèsties amb el seient. Per a la part superior únicament caldrà una samarreta que permeti la comoditat i la transpiració necessària durant l’exercici.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari