Publicat el 10/11/2017

La Denominació d’Origen Ribeiro està ubicada a Galícia, a la província d’Ourense, al costat nord-occidental i en les confluències de les valls formades pels rius Miño, Barbantiño, Avia i Arnoia. Una comarca a 45 km de l’oceà Atlàntic, una zona molt especial i d’excel·lent aptitud per al cultiu de la vinya. Actualment es compon d’unes 100 bodegues.

Amb una llarga història, Ribeiro ha sabut reinterpretar-se en el temps gràcies a l’excepcional treball dels darrers anys a les vinyes. Bodegues i viticultors han sabut entendre la importància i essència del terruño.

Ribeiro és vins de paisatge i territori tradicionalment elaborats per sàvies barreges de varietats autòctones, cadascuna de les quals aporta les seves peculiaritats per obtenir vins genuïns.

Vins marcats per trets atlàntics, frescos, fins i elegants, matisats per una suau influència de clima mediterrani, fet que els converteix en un mosaic de diversitat.

Els vins blancs que pertanyen a aquesta DO destaquen per la seva elegància i subtilesa, per les aromes de fruites madures i fruites fresques, notes florals, mels i herbes aromàtiques. En boca són equilibrats, fins i delicats. Es tracta de vins gastronòmics i versàtils que evolucionen molt bé en botella.

Els vins negres Ribeiro són autèntics i amb caràcter. Representen entorn del 10% de la producció i la seva personalitat ve marcada pel raïm autòcton. Resulten vins intensos, originals i expressius. Negres de bona càrrega tànnica, carnosos, estructurats i amb un punt d’acidesa que potencia la seva frescor i equilibri.

Cal mencionar la presència del ‘Tostado de Ribeiro’, un vi dolç, molt carismàtic i peculiar. Una autèntica joia etnològica de producció molt laboriosa, complexa i escassa.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari