Publicat el 07/09/2017

De vegades als nostres fills alguna assignatura se’ls fa costa amunt, o simplement necessiten una ajuda per poder obtenir el màxim rendiment en els seus estudis. Les classes de repàs són una bona solució per fer front a aquests problemes i garantir-los un futur educatiu prometedor.

La demanda d’aquests tipus de serveis ha augmentat considerablement els darrers anys com a conseqüència de les retallades en educació. La falta d’una atenció més personalitzada i detallada, provocada per la manca de professors, ha fet que molts alumnes tinguin dificultats en l’aprenentatge i que hagin de recórrer a classes de reforç. Però es important saber quins són els seus avantatges, en quin moment són necessàries i com triar-les.

Avantatges
Un dels beneficis de les classes de repàs és que permeten adquirir bons hàbits d’estudi que el nen podrà aplicar després en qualsevol altra matèria. El mètode de treball és individualitzat i es centra en les necessitats de cada estudiant, la qual cosa li dona seguretat i fa que aconsegueixi les qualificacions que es proposi. També estarà més motivat, ja que comparteix el seu objectiu d’aprovar amb el seu professor particular. Per últim, gràcies a l’atenció personalitzada i individualitzada el nen aprendrà a entendre, raonar i comprendre el que se li explica, cosa que en una classe nombrosa és bastant més complicada.

Quan són necessàries
La implicació dels pares i una bona comunicació amb els professors són vitals per detectar si un alumne necessita reforç educatiu. Per saber quan un nen necessita classes de reforç cal estar atents a aquests indicis:

  • Dificultats quan estudia o manca d’hàbits per fer-ho. No sap preparar-se els exàmens i no els dedica temps suficient.
  • Triga molt a fer els deures. Troba moltes dificultats en certes tasques de l’escola i busca excuses per tal de no fer-les.
  • Les notes baixen. Encara que aprovi, el fet que tregui notes més baixes respecte a altres assignatures o altres anys és un clar indicador.
  • Té menys ganes d’anar a l’escola. Si comença a tenir problemes en alguna de les assignatures, és probable que no vulgui anar a classe per evitar la incomoditat de no entendre les explicacions.

Com triar-les
Primer cal concertar una reunió amb el tutor del nostre fill a l’escola per demanar la seva opinió. Convé comprovar les credencials i referències del professor particular i assegurar-nos que tingui experiència en les matèries, continguts i nivell que necessitem reforçar. Després hem d’observar com evolucionen les classes particulars i preguntar al professor i al nostre fill pels avenços. També és aconsellable sol·licitar informes periòdics tant al professor particular com al tutor de l’escola per poder valorar els resultats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari