Publicat el 11/11/2017

Els peus són els fonaments del nostre cos i un reflex de l’estat dels nostres òrgans, glàndules i altres zones de l’organisme. Per això, és de vital importància cuidar-los des de la infància.
Gràcies a ells caminem, saltem, correm i ens mantenim drets. Són els responsables de les activitats de la nostra vida quotidiana i n’hem de tenir cura.

Recomanacions generals per gaudir d’uns peus saludables, uns bons consells són el millor tractament:

Adapteu el calçat al peu, mai el peu al calçat, i alterneu la utilització de diferents models. El material de les sabates ha de ser natural, flexible i transpirable.

Utilitzeu sabates estables, sempre amb sistema cordat o ben fixat al peu, i amb sola antilliscant, per evitar caigudes.

Eviteu punteres estretes i talons alts (és recomanable de 2 a 4 cm màxim), així com soles de sabata prima.

Compreu les sabates al final de la tarda, ja que els peus poden estar inflamats i així després no tindran pressió.

Utilitzeu mitjons de fibres naturals, com cotó, llana o fil, que no premin i que afavoreixin la transpiració natural del peu per evitar així la humitat.

Eixugueu-los bé després de rentar-los, especialment els espais interdigitals. Així s’eviten infeccions com ara els fongs.

Hidrateu-los amb cremes específiques diàriament per afavorir la barrera protectora natural de la pell.

Les ungles s’han de tallar després del bany, moment en què estan més estovades. Les tisores més adequades són les de punta roma.

S’han d’observar els canvis de color i temperatura dels peus, ja que qualsevol variació anormal podria indicar problemes de circulació.

El canvi de color o de gruix de les ungles pot ser un signe d’onicomicosi, és a dir, la infecció per fongs de les ungles.

L’edat i el sobrepès poden ocasionar que el greix plantar desaparegui o es dispersi. Això provoca la pèrdua de la propietat esmortidora del peu i causa dolor en caminar. Una solució són les plantilles.

Reviseu els peus diàriament i, si es detecten lesions, acudiu al podòleg com més aviat millor. Val més curar-se en salut.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari