Publicat el 05/07/2017

Segons els experts, la millor manera de retenir la calor a l’interior de la casa a l’hivern i de mantenir-la fora a l’estiu és reforçar els punts estratègics pels quals l’aire i la calor es dispersen: parets, sostre i terra. El mercat disposa per a això de diversos materials aïllants amb una oferta que ha evolucionat molt els últims vint anys, que fins i tot protegeixen l’habitatge contra incendis i l’aïllen de la contaminació acústica. La revolució que han experimentat els darrers anys els diferents aïllants ha contribuït a facilitar aquest procés, pel qual qualsevol a casa seva pot bloquejar les zones que desitgi, encara que per mai no serà sobrer rebre els consells d’un contractista.

Parets: abans de triar els materials aïllants s’ha de tenir en compte la temperatura predominant del lloc on estigui ubicada la casa, les seves mides i els equips de condicionament que s’utilitzen com a refrigeració, calefacció i humidificació.

Sostres: els últims estudis sobre la pèrdua d’energia en la llar revelen que l’aïllament del sostre pot arribar a reduir un 35% les despeses en calefacció. Per assegurar-nos que la calor no s’escapa per aquesta part de la casa, cal aïllar-lo amb algun material indicat amb un gruix que superi les dues polzades.

Terres: aquesta és la part de la casa, juntament amb el sostre, per on més fàcilment s’escapen la calor i el fred, tot i que la gran majoria dels habitatges no tenen aïllament sota terra. Abans de decantar-se per un sistema, valori el més adequat en funció del disseny de casa seva. Aquests en són alguns: Aïllament reflector: La instal·lació d’aquest aïllament és semblant a la col·locació d’aïllament en làmines o rotlles.

Làmines flexibles de fibra de vidre: Recomanats per a superfícies que es troben sobre garatges o que estan en fonaments elevats. És fàcil d’utilitzar en àrees irregulars i en terres sense acabar.

 

Font: Eroski Consumer
Redacció La Clau

Deixa un comentari