Publicat el 26/05/2018

Les fires d’alimentació són l’aparador en què les principals marques del sector mostren les novetats que llançaran al mercat. A la fira Alimentaria, celebrada el passat mes d’abril, es van presentar un gran ventall de productes innovadors i sorprenents:

Conserves d’àloe vera. Aquesta planta ha començat a introduir-se a poc a poc en la gastronomia. Ara ho ha fet en llaunes de conserves de peix i marisc elaborades amb una cobertura d’àloe vera.

Vi en copes. Es tracta de copes de plàstic envasades, pensades per endur-se, i a punt per ser consumides. Duen una espècie de tapa que es pot treure a l’instant.

Dolços convertits en gelats. Algunes de les marques clàssiques de galetes i xocolatines han presentat la versió gelada dels seus productes. En la majoria dels casos ho han fet respectant la seva forma característica.

Coco a dojo. Aquest fruit tropical és tendència en tot l’àmbit internacional. La recerca de greixos i sucres alternatius ha fet que les marques vegin un gran filó en aquest producte que podrem trobar en forma de galetes, sucs, sopes, snacks…

Febre vegana. Una altra tendència en ple auge és la vegana. És per això que totes les marques incorporen productes vegans, des d’embotits i formatges a batuts de xocolata.

Orxata en pols bio. Aquesta beguda s’aconsegueix a partir de la deshidratació de l’orxata de xufes.

Croquetes de calçots i de gintònic. Dues empreses de menjar precuinat s’han animat a comercialitzar croquetes de gustos i colors innovadors, elaborades amb ingredients com guaranà i espirulina, gintònic o calçots, carn de porc i salsa…

El Saló Gourmets de Madrid és un altre punt de trobada de fabricants i consumidors, en aquest cas de productes delicatessen. En la seva última edició, que va tenir lloc a principis d’aquest mes de maig, es van presentar novetats molt variades:

Licor de foc valyrià. Una beguda inspirada en la sèrie Jocs de trons, i més concretament en el foc dels dracs. En sacsejar l’ampolla, deixa anar un núvol de tons metàl·lics que donen al licor un intens color verd. Té un toc picant i gust de canyella.

Patates amb tòfona negra. Elaborades amb patates seleccionades de la varietat agra, cuites a baixa temperatura i després refredades naturalment, amb oli d’oliva, sal marina i espurnes de tòfona negra.

Sal de caviar. De color gris fosc i doble textura —la dels grans de sal i la dels ous d’esturió dessecats—, aquest condiment està pensat per assaonar peixos a baixa temperatura, tàrtars i ceviches.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari