Publicat el 02/10/2017

El doctor Josep Tabernero, cap de servei de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona i president electe de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO), ha explicat que el càncer anirà en augment fins a 2025, segons recull EFE en la seva pàgina www.efesalud.com. A partir d’aquell any s’espera que s’iniciï una disminució en començar a donar resultat les mesures preventives dirigides a disminuir el consum d’alcohol i tabac, controlar el sobrepès i aconseguir una menor exposició al sol.

Les últimes dades de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) mostren que la incidència ha augmentat més del previst a l’Estat espanyol, però per al president de la SEOM, Miguel Martín, això no s’ha d’entendre en negatiu, ja que «la bona notícia» és la disminució de la mortalitat per aquesta malaltia. En termes globals, entre el 60 i el 65 % dels pacients oncològics a Espanya es curen.

En la disminució de la mortalitat, a més dels avenços en els nous tractaments, juguen un paper important els programes de cribratge en tumors com el de mama i cèrvix, però també en el de còlon que, segons ha avançat el doctor Tabernero, va ser pràcticament universal a Espanya a finals d’aquest any.

 

Font: EFE
Redacció La Clau.

Deixa un comentari