Publicat el 15/08/2017

Tot i que sembli una paradoxa, els aliments picants ajuden a alleujar la sensació de calor. Per tant, incorporar a la nostra dieta d’amanides, gaspatxos i cremes fredes una mica de xili, bitxo, pebre o curri és un bon sistema per sentir-nos més frescos.

De fet, si ens fixem, als llocs més càlids del planeta és on més picant es consumeix: Mèxic i, en general, tota l’Amèrica Llatina, Índia, el sud-est asiàtic, i alguns països de l’Àfrica subsahariana.

El motiu pel qual el picant té un efecte refrescant és que fa augmentar la calor interna del nostre organisme, la qual cosa ens provoca la suor, un mitjà de refrigeració que té el nostre cos per ajudar-nos a refredar-lo i combatre així les altes temperatures de l’ambient. És a dir, que el picant produeix una primera sensació de calor que, gràcies a la transpiració, es converteix en una baixada de la temperatura corporal que comporta una agradable sensació de frescor.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari