Publicat el 07/06/2017

Mans fortes i flexibles. Les mans són una eina miraculosa: dia rere dia porten a terme nombroses tasques i exhibeixen la seva força, sensibilitat i destresa segons les necessitem. Al final d’un dia esgotador, una combinació d’exercicis amb els dits i uns massatges poden ajudar a fer que les mans es relaxin i es recuperin per a la següent jornada.
Habilitats diàries: l’excel·lent estructura de les mans, composta per 27 ossos, 33 músculs i 15 articulacions, fa que aquestes siguin fortes i molt àgils. Ens permeten teclejar a l’ordinador amb precisos tocs per pulsació i portar després pesades bosses de la compra amb tan sols un parell de dits. Malgrat els seus grans dots, amb massa freqüència passen un temps excessiu en una única i incòmoda posició.
Aprendre a tocar el piano és una forma ideal d’evitar l’anquilosament dels dits, i a més la combinació d’esforç i estiraments manté l’elasticitat del seu grup de músculs i n’estimula les funcions motores.

Exercicis per tenir unes mans fortes i flexibles:

  • Estiraments. Tanqueu les mans en un puny i molt lentament aneu estirant els dits, el més separats possible. Repetiu l’exercici 10 vegades. Es notarà que les mans s’estiren més amb cada nova repetició.
  • Estimuleu la flexibilitat. Estireu el màxim possible tots els dits d’una mà; seguidament doblegueu-los un rere l’altre en el sentit del palmell, intentant fer-ho d’un en un i sense que els altres es moguin. Es comença pel dit polze, es continua fins al petit i es torna al polze. Repetiu cinc vegades amb les dues mans.
  • Aprengueu a relaxar-les, aquells que patiu massa tensió. Amb una mà s’agafen els dits de l’altra i s’estiren tots junts cap enrere suaument, fent el mateix amb el dit polze. Es manté l’estirament contant fins a 10, el temps que necessiten els músculs per detectar l’estimulació i reaccionar. Repetiu l’exercici unes deu vegades amb cada mà.
  • Exfoliació-hidratació. Les mans, igual que la resta del cos, necessiten ser exfoliades. Si porteu a terme aquest procediment un cop a la setmana aconseguiràs eliminar les cèl·lules mortes, i la cosmètica que utilitzeu serà més efectiva. Després de l’exfoliació, la hidratació és imprescindible i el seu resultat és molt millor.
  • Les ungles. A més de desenvolupar una funció protectora, les ungles representen el mirall infalible i inconfusible del nostre estat de salut, de la cura personal i de la nostra personalitat. Les ungles són la targeta de visita de les nostres mans, i amb una hora setmanal dedicada a la manicura es poden evitar situacions incòmodes. Si es cuiden bé, creixen sanes, fortes i boniques, i amb el temps es tornen llargues i dures.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari