Publicat el 17/01/2018

L’ànec és un animal que es va domesticar fa més de 4000 anys. Se n’han trobat algunes representacions en l’antic Egipte, i en moltes varietats: ànec de pagès, mut, xerraire, ànec salvatge i ànec embocat, amb el fetge del qual s’obté el conegut foie-gras…

L’ànec està considerat un dels grans protagonistes de la gastronomia francesa. El cert és que, com el porc, és un animal del qual s’aprofita gairebé tot, i amb les diferents parts es poden aconseguir infinitat de plats diferents i deliciosos.

La cuixa és la peça perfecta per als amants dels guisats i confitats. Guisada amb peres és un plat del receptari de la cuina tradicional catalana, fet de manera molt meticulosa, utilitzant productes de proximitat i de màxima qualitat per obtenir el millor resultat. Té una textura melosa i un gust net on ressalten les aromes dels seus ingredients. També és deliciós fet a la taronja, amb bolets, amb poma, al cava i mel…

El magret és ideal per als amants de la carn crueta , sencer o tallat a llesques, a la brasa o a la planxa. El magret ha de fer-se a foc viu en una paella sense cap tipus d’oli per aconseguir que quedi ben daurat per fora i cru per dintre. La particularitat d’aquest plat és el tipus de salsa que l’acompanya, habitualment dolça. Es pot preparar una amb ingredients com la taronja, els gerds, les figues, etc., però sempre es recomana fer-ne una reducció amb sucre o vins dolços com ara porto, moscatell o pedro ximénez.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari