Publicat el 25/09/2018

Encara que l’estiu estigui arribant gairebé al seu final, les temperatures altes persisteixen i el nostre cos i la nostra pell, encara estan sotmesos a agressions externes (sol, sequedat, humitat…). Una de les parts del cos que exposem molt i molt són els peus. Heus aquí que cal tenir en compte una sèrie de consideracions per protegir-los i fer que llueixin més.

Poseu els peus en remull en aigua tèbia (si podeu, més aviat calenta!) per tal d’alleujar la pell i poder procedir al seu llimat. Abans, però, apliqueu-vos un píling, que us podeu fer vosaltres mateixos, bé sigui amb una mica de sabó i sucre, o bé una mica d’oli d’oliva i sucre. Friccioneu suaument tot el peu, entre els dits, la planta…, i especialment els talons. Procediu a llimar les parts de la planta i els dits que, al tacte, veieu més seques. Com que el píling us haurà ajudat a estovar aquestes parts, només de passar una llima ampla i suau n’hauríeu de tenir prou. Esbandiu bé tot el peu i assequeu-lo molt bé, sobretot entre els dits.

Podeu aplicar-hi una crema a posteriori, cosa molt recomanable, però si us costa que s’absorbeixi o simplement a l’estiu no us agrada que us quedi una sensació enganxosa, proveu a ruixar-los amb una aigua termal i deixeu que s’assequin sols. Una altra opció és aplicar un gel per a peus i cames cansades, que normalment són poc greixosos i no deixen residu. I si tant sí com no us cal aplicar una crema, opteu per un àloe vera, en qualsevol de les seves varietats: crema, gel… Segur que us queden ben polits!

Per arrodonir la sessió de bellesa, podeu estendre el tractament de peus a les cames. Està especialment indicat per activar la circulació i tenir especial cura de la pell d’aquesta zona. Si feu servir un píling suau o fet a casa, com el d’oli d’oliva i sucre, no ho dubteu. Des del turmell fins a l’engonal, aneu aplicant l’oli amb moviments suaus i circulars. Després un feu una dutxa de cames, primer tèbia i després ben freda, per sentir-les menys pesants i activar-ne la circulació. No oblideu que el píling també arrossega pells mortes i per tant és probable que us faci aflorar els pèls. En aquest sentit haureu guanyat molt per poder depilar-vos en un altre moment.

Apliqueu-vos un gel suau o crema hidratant lleugera, i us aconsello un autobronzejador que us allargarà el to aconseguit a la platja o piscina.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco. Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari