Publicat el 20/07/2017

Ara que la moda culinària es decanta per la fusió i pels fermentats, un nou plat ideat pels japonesos s’està imposant arreu: el kimuchi. Es tracta d’una versió del kimchi, plat nacional de Corea del Sud, elaborat amb col fermentada i amb un característic sabor salat i picant. La variant nipona, en canvi, és molt menys picant i agra, motiu pel qual s’adapta millor als paladars occidentals.

Tenint en compte que el kimchi és per a Corea del Sud tot un símbol de la seva identitat, per a aquest país el kimuchi no és altra cosa que una còpia mal feta, tota una ofensa per a la seva cultura. Tant és així, que quan el Japó va proposar oferir kimuchi durant un dinar oficial en el marc de l’olimpíada d’Atlanta 2000, Corea del Sud es va molestar i va adreçar-se a les Nacions Unides argumentant raons culturals.

Tot i així, amb els anys el kimuchi ha guanyat popularitat fins al punt que està desbancant el sushi. El secret és el seu exotisme, amb un gust més suau i menys agre que l’original coreà, i amb una picantor moderada que aporta sabors que recorden la fruita. L’all és substituït per gingebre, i la seva base és el confitat, no pas la col fermentada, fet que ha ajudat a la seva comercialització en els països occidentals i al seu èxit actual.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari