Publicat el 24/01/2018

La influència de la música és coneguda des de temps immemorials. El seu gran poder es veu reflectit en l’aprenentatge, ja que estimula la imaginació i creativitat en els nens. A més, crea vincles personals segons els ritmes i sons que es generen en l’ambient. No podem oblidar que trobem música i melodia a tot arreu: en el so del vent, en un zapateo, a la pluja.

Tots nosaltres hem sentit parlar dels efectes calmants i renovadors de la música en els éssers humans, i són innegables: des de la gestació, nombrosos estudis han demostrat que hi ha una reacció del fetus als sons musicals procedents de l’exterior. Això es deu al fet que la música té uns valors universals que afecten totes les persones i que es defineixen pel ritme, l’harmonia, la melodia i el to.

Sabies que especialistes mexicans han realitzat un projecte amb nens hiperactius i ha estat molt positiu? Han pogut demostrar que la creació de música proporciona als hiperactius una activitat que els exigeix atenció i concentració, fet que produeix una forta millora pel que fa a un dels principals hàndicaps de les persones amb aquest problema: la manca d’atenció i concentració.

Però per què la música és beneficiosa per a l’ésser humà?
La música també és beneficiosa pel que fa al poder de concentració. A més millora la capacitat d’aprenentatge de matemàtiques, ja que la música és pura matemàtica. També potencia la memòria a causa de les seves estructures repetitives i patrons, i desenvolupa la capacitat d’anticipar el que segueix. Tots aquests efectes són més intensos en nens i adolescents, ja que el seu cervell està en ple desenvolupament.

Aleshores, què es pot aconseguir amb la música?

  • Augmenta la capacitat de memòria, atenció i concentració.
  • Millora l’habilitat per resoldre problemes matemàtics i de raonament complexos.
  • És una manera d’expressar.
  • Introdueix els nens als sons i significats de les paraules i enforteix l’aprenentatge.
  • Brinda l’oportunitat que els nens interactuïn entre si i amb els adults.
  • Estimula la creativitat i la imaginació.
  • En combinar-se amb el ball, estimula els sentits, l’equilibri i el desenvolupament muscular.
  • Provoca l’evocació de records i imatges, amb la qual cosa s’enriqueix l’intel·lecte.
  • Estimula el desenvolupament integral de l’infant, en actuar sobre totes les àrees del desenvolupament.

 

3ET, Escola de Música Moderna

Deixa un comentari