Publicat el 10/03/2018

Habitacions infantils i juvenils que es transformen. Quan pensem en la casa, de vegades no ens parem a reflexionar en les transformacions que les nostres llars han sofert al llarg dels segles. Coses com la comoditat i la privadesa són conceptes molt més recents del que es pensa.

La casa va néixer com a refugi dels perills externs, i es va adaptar lentament a l’evolució de la societat. Prenguem per exemple un apartament burgès de principis del segle passat; eren certament grans, però es van dividir en molts petits espais diferents entre ells, i cadascun amb una funció específica: cuina, saló, menjador, sala per a fumadors, dormitoris, etc.

En el nostre temps, les dimensions de la llar es redueixen cada vegada més, especialment a les ciutats, per la qual cosa comencem a preguntar a l’interiorisme per trobar solucions que aprofitin el poc espai disponible.

Prenguem les habitacions dels nens com a exemple: sovint es divideixen entre dos o més germans, i després, una vegada que es posen els llits, queda molt poc espai per dedicar-lo a l’àrea d’estudi o als jocs.

A això obeeix la necessitat de mobles que es puguin adaptar a fer diverses funcions. Amb un simple ’clic-clac’, el llit s’aixeca i es converteix en un escriptori, tirant d’un mànec des del llit en surt un altre, i així successivament un munt de possibilitats, tot optimitzant cada polzada disponible i mantenint un disseny atractiu.

El sector de la infància ha experimentat una gran evolució aquests darrers anys, tant en funcions com en formes i especialment en els materials utilitzats. Hi ha dormitoris per a nens que són veritables construccions de Lego, que es construeixen o transformen segons les necessitats dels nois, mantenint-se sempre actuals i noves.

 

Dino Lucarelli – Interiorista
Forats, armaris i mobles a mida

Deixa un comentari