Publicat el 01/07/2017

Salsa tradicional de la cuina mexicana que, segons la llegenda, va ser oferta pel déu Quetzalcóatl als tolteques precolombins, que es van encarregar de difondre’l per l’Amèrica Central.

La versió bàsica està confeccionada amb polpa d’alvocat aixafada en un morter i barrejada amb una mica de suc de llima o llimona per evitar-ne l’oxidació.

Però aquesta salsa ha acabat presentant una pila de variants, incorporant altres ingredients com ceba, alls, xili picant, tomàquet, coriandre… És un aperitiu fabulós.Sempre cal utilitzar alvocats de qualitat i que estiguin al punt de madurs, ja que si estan verds la salsa perdrà textura i sabor.

Aquest plat mexicà habitualment acompanya ‘nachos’ o ‘fajitas’, però també es pot estendre per sobre de torrades i afegir-li altres ingredients, com albergínia, pebrots escalivats, tomàquet, salmó fumat, formatge fresc…

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari