Publicat el 23/06/2017

L’estiu ja és a tocar, hi ha dies molt agradables en els quals ve de gust seure una estona a la terrassa o jardí. Per això cal anar preparant el terreny per gaudir d’aquests dies en què el temps acompanya.

És igual si es té balcó, pati, terrassa o jardí. Tampoc no importen les dimensions, ja que hi ha mobiliari que s’adapta a totes les necessitats personals i condicions. Això sí, és important que l’espai estigui ben dissenyat, que s’aprofiti i que es tingui en compte l’orientació i la situació.

Gaudir de l’aire lliure
En aquesta època la terrassa i el jardí es converteixen en els espais estrella, ja que, encara que es mengi dins de casa, prendre un cafè a l’aire lliure resulta tot un plaer.
Amb els termòmetres a 30 graus és imprescindible disposar d’una bona ombra en jardins i terrasses. Tendals, para-sols, i plantes són la millor combinació per crear un espai en el qual passar les hores més caloroses a l’aire lliure, i si aquestes ombres estan al costat de la paret de la casa, alhora també s’aconseguirà protegir la llar augmentant la frescor a l’interior.

Un espai exterior per menjar
El primer que hem de pensar és si ens agrada convidar molts amics, o si no són habituals les visites a casa, i després ajustar la idea a l’espai.
Es pot optar per una taula extensible que s’adapti a qualsevol nombre de comensals: una de 10 places, per a grans àpats familiars, o un model petit, que sempre es podrà complementar amb una taula auxiliar. És recomanable disposar també d’un carro auxiliar, ja que permeten espaiar la superfície principal.
La idea és aprofitar l’espai de fora mantenint les mateixes comoditats que dins de la casa per gaudir-ne al màxim.

Plantes per alegrar i vestir els espais exteriors
Els paisatges de costa ens captiven per la seva habitual bellesa, i és fàcil imaginar-nos asseguts sota l’ombra d’un arbre frondós en un jardí amb boniques vistes al mar. No obstant això, les plantes ubicades prop de la costa s’enfronten a un clima que, si bé sol ser temperat, no està lliure de factors que posaran a prova la seva resistència: el salnitre i el vent.
A l’hora de dissenyar un jardí davant del mar o de triar les plantes per a la terrassa, solen sorgir els dubtes de quines plantes poden viure en aquestes condicions, és a dir, quines poden suportar millor els forts vents i el salnitre del mar. Algunes opcions:

  • Geranis. És inevitable incloure els clàssics geranis en totes les seves varietats. Però no ens quedem en el típic gerani que tots tenim a casa, sinó en els de penjolls o de flor simple, molt més elegants i graciosos que els que tots coneixem. A les terrasses de platja, en una gerra o test de fang quedaran genials i alegraran qualsevol racó.
  • Gessamí. Hi ha moltes espècies i varietats de gessamins, però el que tots identifiquem amb aquesta olor tan característica és ideal per plantar-lo en una jardinera i que pengi per la barana. Com més al sol estigui, més flors ens donarà. No requereix grans cures, però sí cert reg en els mesos de més calor.
  • Hortènsia. Un dels arbustos més populars de la nostra geografia, que es pot conrear en gairebé qualsevol condició amb l’única condició que la exposició al sol sigui moderada i el substrat lleugerament àcid.
  • Buguenvíl·lea. Planta enfiladissa i penjant molt coneguda per la seva abundant floració en colors intensos. Ideal per cobrir tàpies o murs alts, ja que la caiguda de les branques plenes de flors crea una estampa preciosa. També es pot posar en terrasses o jardins petits recolzada i dirigida a una gelosia o paret.
  • Hibisc. És un arbust de fulla perenne i floració estival molt característica i exòtica. N’hi ha nombroses varietats amb diferents flors i colors, però la més coneguda és la vermella.

Redacció La Clau

Deixa un comentari